Az EP-ben takarított korábban az egyik brüsszeli merénylő

2016. április 06. 19:43

Az Európai Parlamentben takarítóként dolgozott kétszer egy hónapon át a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren elkövetett öngyilkos merényletek egyik elkövetője, közölte az Európai Parlament sajtószolgálata internetes oldalán szerdán.

2016. április 06. 19:43

A közlemény szerint a repülőtéren elkövetett merényletek egyik elkövetője 2009 és 2010 nyarán egy-egy hónapon át az Európai Parlamentben látott el takarítói feladatokat egy külső cég alkalmazottjaként diákszerződéssel. A takarítótársaság bizonyította, hogy a férfi alkalmazása idején nem volt bűnügyi nyilvántartásban, közölte a parlament.

Egy neve elhallgatását kérő parlamenti forrás tájékoztatása szerint a gyanúsított személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Hozzátette: takarítóként bejárása volt a képviselők irodáiba is. Tájékoztatása szerint az uniós parlament sofőrszolgálatát is külső cég látja el. Közölte: meg nem erősített információk szerint a cég alkalmazottai között a terrortámadásokat követően tartott átvizsgálás során két ember esetében is találtak olyan családtagot, aki Szíriába távozott, hogy ott csatlakozzon az Iszlám Államhoz.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. április 07. 07:47
Végre egy migráns aki dolgozni akart.( A robbantás is munka ám!)
vigyor
2016. április 06. 21:49
Őrültek. Ez már nem jóhiszeműség vagy naivitás. Egyszerűen őrültek vezeti Európát.
sersem4
2016. április 06. 21:05
Nem nagy rizikófaktor, hiszen a további két muszlim származású takarítónak viszont nem volt a pereputtyában fejvagdosó. Így már sokkal kisebb volt a merénylet kockázata. Vagy robbantottak volna...vagy nem.
rojtos
2016. április 06. 21:01
Ne csodálkozzunk, ha elsötétült előtte minden. Dolgozni kényszerítették, pedig neki valakik valamikor mást ígértek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!