Szlovák pártelnök a felvidéki magyaroknak: Szavazzanak az MKP-ra!

2016. március 02. 12:00

Arra kérte Igor Matovič, a szlovák Egyszerű Emberek elnöke a felvidéki magyarságot, hogy szavazzanak a Magyar Koalíció Pártjára. A politikus ezzel azt szeretné elérni, hogy a magyar párt bejusson a parlamentbe, így pedig közösen megakadályozzák a Robert Fico vezette Smer hatalomban maradását.

2016. március 02. 12:00

Igor Matovič, az Egyszerű Emberek (OĽaNO) elnöke arra kérte nyílt levelében a felvidéki magyarságot, hogy szavazzanak a Magyar Koalíció Pártjára, számolt be a Körkép. A pártelnök azzal indokolta lépését, hogy szükség van arra, hogy a kis jobboldali pártok (SAS, MKP, OĽaNO) jól teljesítsenek a választáson, ugyanis csak így lehet megakadályozni, hogy létrejöjjön a Híd-Smer-koalíció.

A Híd-Smer lehetséges koalíciójáról maga Bugár Béla, a Híd elnöke beszélt, aki szerint, ha nem jönne össze jobboldali koalíció, a pártnak a Smerrel kell együtt kormányoznia. Elemzők szerint jelenleg ez az opció legvalószínűbb, ugyanis kétséges, hogy a kis pártok elérik-e a parlamenti bejutáshoz szükséges szavazatarányt.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2016. március 02. 17:30
A mai Pravdában interjút közölnek Bugárral. Jobboldali kormányt akar. A hsz-ek nagyon Bugár-ellenesek. Egy hsz sem szól mellette. Ide jutott árulásával, hogy a szlovákoknak sem kell. Egy a hsz-ek közül: "Bugár egy régi maffiózó a politikában és a GORILA aktív részese (GORILA - bűneset, amely a pártok anyagi támogatásával kapcsolatos. Kivizsgálás alatt áll - KTÚ). Ezt bebizonyította, amikor a Smerrel közösen szavazott a szlovák alkotmány megváltoztatásakor. Itt az ideje, hogy eltünjön a politikából és élvezze amit összelopott. Semmit sem csinált ingyen és a politikából mesésen meggazdagodott, bár tagadja ezt akárcsak Fico. Bugár alattomos és oportunista." "Bugár je starý mafian v politike a je aktívnou súčasťou GORILY, čo potvrdil spoločným hlasovaním so SMERom na zmenu Ustavy SR, je načase aby zmizol a pokúsil sa užívať si nakradnuté. Nič neurobil zadarmo a v politike tiež rozprávkove zbohatol aj ked to tají ako Fico - Bugár je podrazák a oportunista."
beeble
2016. március 02. 13:59
Már rég nincsen Magyar Koalíció Pártja. Magyar KÖZÖSSÉG Pártja van.
KEde
2016. március 02. 13:24
Azért kell az MKP-ra szavazni, mert Bugárék eléggé többértelműen beszélnek a migránsok befogadásáról. Pl. , nem kell félni a migránsoktól, csak kis létszámban kell őket befogadni, stb. Nincs egy egyenes kiállás, amely szerint teljesen elutasítanák a bevándorlókat. Bár, megszokhattuk már, hogy Bugárék gerince eléggé hajlékony.
KannibálTatárÚr
2016. március 02. 12:40
"A Híd-Smer lehetséges koalíciójáról maga Bugár Béla, a Híd elnöke beszélt, aki szerint, ha nem jönne össze jobboldali koalíció, a pártnak a Smerrel kell együtt kormányoznia." Az SNS biztos bejut. Ma az SNS sokkal elfogdhatóbb, mint Slota idején. A Smer vele köt koalíciót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!