Elengedték a brüsszeli terror egyik korábbi gyanúsítottját

2016. március 28. 19:20

Elengedték azt a csütörtökön őrizetbe vett férfit, akiről azt feltételezték, hogy ő volt a fehér ruhás, kalapos támadó, aki másik két társával ellentétben végül nem robbantotta fel magát a brüsszeli Zaventem reptéren. A belga rendőrség szerint nincs rá bizonyíték, hogy valóban ő lenne a férfi a felvételen. A sajtó szerint Faycal Cheffou szabadúszó újságíróról van szó.

2016. március 28. 19:20

Szabadon engedték a múlt keddi brüsszeli merényletek egyik gyanúsítottját, akit két nappal a terrortámadások után vettek őrizetbe – írja a BBC. A Le Soir és több belga médium szerint Faycal Cheffou az illető, aki korábban szabadúszó újságíróként dolgozott.

A rendőrség közlése szerint azért engedték el az eddig terrorcsoportban való részvétellel, terrorcselekménnyel, illetve annak kísérletével gyanúsított férfit, mert nem volt rá bizonyíték, hogy azonos lenne a reptéri kamerák képein szereplő fehér kabátos, kalapos férfival. Ő az, aki a másik két támadóval ellentétben végül nem robbantotta fel magát, hanem elmenekült a helyszínről.

Ha viszont ő mégsem Cheffou, akkor ezek szerint még mindig nem tudják a hatóságok, hogy kicsoda a kalapos férfi. Keresik továbbá a metróban robbantó egyik öngyilkos merénylő segítőjét is – emlékeztet az Index.

Időközben Brüsszelben több személyt is őrizetbe vettek a brüsszeli támadásokkal és egy állítólag szervezés alatt lévő párizsi támadással kapcsolatban is.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fradi44
2016. március 29. 09:02
Balga belgák.
ciprióta
2016. március 29. 05:46
vége az öreg kontinensnek, ilyen elittel és rendőrökkel csak egy harmadik világégés képes végle elbánni...
Békanász a hasadon
2016. március 29. 00:33
Ulrike Meinhof is újságiró volt. Mi van ezekkel, hogy ilyen izgágák?
kenwood
2016. március 28. 22:01
Kész röhely, egy filléres smartban is 38 megapixeles kameramodul van, egy reptérnek meg nem telik csak öskori technikára. pont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!