Belga lapértesülések szerint a miniszterelnöki hivatalnál is robbantani akartak

2016. március 30. 12:30

Vélhetően terrortámadásra készültek a belga miniszterelnöki hivatal ellen is, ugyanis a hatóságok tervrajzokat és fotókat találtak a múlt heti brüsszeli robbantásokat elkövetők számítógépén. A rendőrség megerősítette az érintett épület védelmét.

2016. március 30. 12:30

A belga kormányfői hivatal épületét ábrázoló fényképeket és tervrajzokat is találtak a hatóságok azon a számítógépen, amelyet az előző heti brüsszeli merényletek elkövetőinek búvóhelyén találtak – jelentette szerdán a L'Echo című helyi napilap. Az újság „megbízható forrásokra” hivatkozva arról számolt be, hogy a számítógépen információk voltak a miniszterelnöki szolgálati lakásról is, amely az amerikai nagykövetség épületének közelében található.

A sajtóban arra a következtetésre jutottak, hogy a terroristák támadásra készülhettek a belga kormányfő ellen. A számítógép tartalmának elemzésében az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szakértői is részt vesznek a helyi lapok értesülései szerint. A hatóságok megerősítették a biztonsági intézkedéseket az érintett épületeknél.

A merénylők búvóhelyeként szolgáló lakásban a támadásokat követően végrehajtott házkutatás során nagy mennyiségű robbanóanyagot találtak. A főváros Schaerbeek nevű negyedében lévő lakásban emellett megtalálták az Iszlám Állam dzsihadista szervezet zászlóját, illetve egy szögekkel és csavarokkal teli robbanószerkezetet. A múlt kedden elkövetett brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint 32 ember vesztette életét, és mintegy 340-en megsebesültek.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Starlord
2016. március 30. 15:47
Érdekes, ha politikusok ellen követnének el terrortámadást azt mindig meg tudják akadályozni, ha családok ellen követnék el ezeket, akkor érdekes hiába küld az fbi értesítést az elkövetőket megnevezve, valahogy nem tudják megakadályozni...
WANTED
2016. március 30. 13:26
Remélem, ha megtalálják a gyanúsítottakat, őket is elengedik egy kedélyes sakkparti után, jó balga szokás szerint, mint a reptéri mégsemöngyilkosrobbantót, mert hát ugye ártatlan és nem követett el semmit. Érdemes megvárni, amíg tényleg felrobbantja magát jó pár másik emberrel együtt, mert úgy könnyebb előállítani (még ha csak cafatok formájában is), és a mindenek feletti tiszteletnek örvendő emberi jogok sem sérülnek ilyetén módon.
Antigoné
2016. március 30. 13:19
Ezt nem mondja komolyan!
Haka Pc
2016. március 30. 13:06
Látjátok, semmi gond nincs Európában. Álprobléma, satöbbi... Pfffff...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!