Szíriai bombázások: alig maradt valami az ősi Aleppóból

2016. február 18. 12:56

Az ősi kultúrával, építészeti és szellemi kincsekkel, a háború előtt működőképes gazdasággal és iparral büszkélkedő városból szinte csak romok maradtak a véres támadások után.

2016. február 18. 12:56

A szíriai kormányerők egyre keményebben támadják Aleppót. Az északnyugati országrészben található város az öt éve húzódó szíriai háborúban nagyrészt a felkelők kezén volt, ez adja stratégiai fontosságát – írja az Euronews.

Az ellenzék állásai gyengülnek, a kormányerőket az orosz légitámadások segítik. A bombázások mellett az Aszad-rezsim tízezer katonája hajt végre földi hadműveleteket, hogy visszavegyék az irányítást a város felett.

Megfigyelők állítják, hogy az orosz légitámadások során betiltott kazettás bombákat is bevetettek.

Hírek szerint a felkelők és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által elveszített területekre a kurdok nyomulnak be, és Aleppótól északra ők is támadásokat folytatnak, egy menaghi légi támaszpont és más települések ellen. A török légierő támadja őket, az orosz harci gépek viszont támogatják a kurdokat.

Jelenleg a szíriai háborúban mind a négy fő hadviselő Aleppóért harcol: a felkelők, a kormányerők, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet és a kurdok. Mindenkinek saját és eltérő érdekei vannak.

 

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2016. február 19. 09:04
Történik ez száz évvel a környékbeli örmények kiirtása után.
csuka
2016. február 19. 08:46
http://orientalista.hu/izraeli-gyartmanyu-fegyvereket-foglaltak-le-a-sziriai-kormanyerok-a-terroristaktol/
még fokozza
2016. február 19. 08:26
"Megfigyelők állítják, hogy az orosz légitámadások során betiltott kazettás bombákat is bevetettek." Nem csatlakozott az egyezményhez többek között az Egyesült Államok, Oroszország, Kína és Finnország. Persze mi azonnal aláírtuk.
jairus
2016. február 18. 22:04
A kurdok, "végre közel kerültek évezredes álmukhoz, a saját országhoz, nem fogják ezt feladni." És meg is érdemlik. Mert a törökök az EU -és bárki más- árulói, sajnos. Talán lesz jobb kormányuk, egyszer. Szaúd - Arábiára és a vonatkozó területekre ráférne egy demokratikus update. Őszintén, csaknem ezer évvel vannak EU mögött. Szíria még át is engedhetne területeket - elég a térképre nézni. És itt van egy nép, a kurdok, amely, hozzánk hasonlóan, annyit vérzett és harcolt, hogy évezredekre elég volna, másnak. Megérdemelnek egy saját országot és még ebben az évtizedben, meg is kapják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!