„Merkel, menj, és vidd magaddal a muszlimjaidat!” – A bevándorlás ellen és mellett tüntettek Lipcsében

2016. január 12. 09:59

A menekültek ellen és mellett is tüntettek hétfőn Lipcsében. A bevándorlásellenes Legida közel kétezer szimpatizánsa Merkel távozását követelte, míg a lipcsei főpolgármester felhívására a nyitottság mellett is tüntettek háromezren.

2016. január 12. 09:59

„Merkel, menj, és vidd magaddal a muszlimjaidat!” – hirdették transzparenseiken a kölni támadások miatt tiltakozó tüntetők hétfőn Lipcsében. A bevándorlásellenes Pegida helyi testvérszervezete, a Legida közel kétezer szimpatizánsa vonult utcára a migránsok és Merkel ellen. Ezzel egyidőben, nem messze a megmozdulás helyszínétől, egy másik tüntetés is zajlott: a Pegida ellen. Csaknem háromezren vonultak fel a lipcsei főpolgármester felhívására a tolerancia és a nyitottság jegyében. 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. január 13. 02:52
Az a szép a "demokráciában", hogy a különböző véleményen lévők nem akarják hagyni a másikak békésen tüntessenek. Tüntethetne az egyik társaság nyugodtan szombaton, a másik meg vasárnap. De nem. Akárkik akármiért akármikor is tüntetnek, az ellenvéleményen lévők csak azért is ugyanott és ugyanakkor akarnak tüntetni.
Magyar6
2016. január 12. 16:21
Integráció? Ezek tényleg elhiszik:)) Agyhalottak..
cutcopy
2016. január 12. 13:34
Merkel megy, de a muszlimjai sajna maradnak..
gfischer
2016. január 12. 13:14
Arrafelé úgy látszik nincs más dolga egy bürgermeisternek, mint odalogisztikázni pár ezer ellentüntetőt.(Napidíj, forraltbor ?) És még rendes is volt a pógi, mert a Legidásokhoz nem szervezett be kirakat betörő brigádot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!