Lövöldözés volt Los Angeles környékén

2015. december 02. 21:42

Los Angelestől hatvan mérföldre San Bernardinoban egy fogyatékkal élőket kezelő intézetben legfeljebb három támadó vérengzésbe torkolló lövöldözést tartott. A lövöldözésben húszan megsérültek.

2015. december 02. 21:42

Újabb vérengzésbe torkolló lövöldözés volt az Egyesült Államokban, ezúttal Kaliforniában, Los Angelestől hatvan mérföldre, San Bernardino-ban – írja a CNN. A lövöldözés az Inland Regional Center-nél volt, ahol fogyatékkal élőket kezelnek. Az intézetben 670-en dolgoznak és több mint 30 ezer embert látnak el a környéken. Az intézet épületeit a különleges egységek (SWAT) elkezdték kiüríteni.

A rendőrség szerint legfeljebb három elkövető volt, aki lövöldözött az intézménynél. A rendőrség házról házra jár, és keresi az elkövetőket. Egyelőre nem, lehet tudni, hogy miért tört ki a lövöldözés. 

A Reuters tweet-je szerint a rendőrség közölte: a gyanúsított taktikai ruházatot visel és erősen felfegyverzett. Eközben a Los Angeles Times arról ír, hogy egy fekete SUV-t keres a rendőrség. A News1130 tweetje 12 halottról, és húsz sebesültről ír.

Az épületkomplexumban többek közt templom, iskolák és egyéb felzárkóztató intézmények találhatóak. Egy tweet szerint a lövöldözéssel szemközti épületben egy vakiskola található, amely jelenleg zárlat alatt van.

A helyi rendészeti hatóság szerint, három AK-47-essel felfegyverzett elkövetőt keres a rendőrség. A tűzszerészek a második emeleten egy gyanús csomagot találtak, amit robottal vizsgálnak át, és hatástalanítanak ha kell. A CBC News Alerts tweetje szerint ez a 352. tömeges lövöldözés Amerikában 2015-ben, azaz több mint egy lövöldözés jut az Egyesült Államokban minden napra. A The Washington Post szerint ez lehet a második tömeges lövöldözés ma Amerikában és a 355. az évben.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sebastian Knight
2015. december 03. 15:34
http://www.breitbart.com/big-government/2015/12/02/san-bernadino-mass-shooting/
Szümi
2015. december 03. 09:18
"Az autóban lelőtt két támadó a 28 éves Syed Raheel Farook, és a 27 éves Tashfeen Malik volt. Helyi információk szerint egy házaspárról van szó. A férfi állami alkalmazásban álló környezet-egészségügyi szakértő volt. Azt egyelőre nem tudni, milyen kapcsolatban állt a vele együtt lelőtt nővel." Kérdem én: lehetséges, hogy házastársi kapcsolatban? Az újságírók egyre ostobábbak.
apika2
2015. december 03. 08:45
Amerikai állampolgár - iszlám hívő... Ismerős felállás az integráció sikerére épülő, mint máshol is...
1istvan
2015. december 03. 08:21
az atvn is fő hír. részletesen. merre futottak hogy lőttek hány férfi mennyi nő hogy szedik a töltényhüvelyeket mittudomén mi és akkor szidják az m1et, hogy micsoda hangulatkeltő, uszító!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!