A SpaceX épségben visszahozott egy rakétát a Földre

2015. december 22. 11:36

Az űrhajózás történetében első alkalommal fordult elő, hogy egy rakéta első lépcsője visszatért a Földre annak elindítása után.

2015. december 22. 11:36

Nagy jelentőségű rakétakilövés történt hétfőn Floridában: az űrhajózás történetében első alkalommal fordult elő, hogy egy rakéta első lépcsője visszatért a Földre annak elindítása után. A SpaceX magánűrhajózási társaság Falcon 9 nagyteljesítményű hordozórakétája 11 szatelitet szállított, amelyeket földkörüli pályára állított. Az újra felhasználható első lépcső visszafordult, visszaszállt és biztonságosan földet ért a kilövőállomás közelében a kilövés után mintegy tíz perccel – közölte az Euronews.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2015. december 22. 19:13
Amugy az tenyleg itt latszik, hogy egy maganceg kezeben mit jelent a lehetoseg. Az egesz SpaceX nem letezik 12 eve es mar itt tartanak.
egysegelem
2015. december 22. 19:07
Hat attol az oroszok kb ~50 evre vannak.
Tintamin
2015. december 22. 15:55
Hát igen, ez nálunk csak Felcsúton valósulhatott volna meg, és a leszállás pillanatában ellopták volna:)))
crydog
2015. december 22. 14:08
na ezért tartom a Nasa-t a legnagyobb pénznyelőnek, hihetetlen hogy az amerikaiak beveszik még a mesét hogy 10 milliárd dollárba kerül egy-egy ötévente kivajúdott űrszonda ami nem nagyobb mint egy személygépkocsi. ja és nem lehet rá HD csúcsminőségű kamerát szerelni, csak 480X320-ast, a világ legpofátlanabb lehúzása. erre jön egy magáncég ami megmutatja: már régóta nem azon az úton kellene járni amit a Nasa ad be az emberiségnek. azt azért ugye tudjuk hogy a Nasa az amerikai hadsereg hadiiparhoz tartozó részlege?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!