Obamának sem tetszik a szólásszabadság-ellenes egyetemi mozgalom

2015. november 18. 14:35

Barack Obama amerikai elnök még szeptemberben figyelmeztette a hallgatókat: azért járunk egyetemre, hogy több szempontot megismerjünk, így nem szabad elhallgattatni senkit, inkább vitázni kell, ha nem értünk egyet.

2015. november 18. 14:35

„Hallottam, hogy vannak, akik nem akarnak meghallgatni egy vendégelőadót, aki túl konzervatív, vagy nem akarnak elolvasni egy könyvet, ami túl sértő az afroamerikaiakra nézve” - fejtette ki Barack Obama egy beszédében szeptember 14-én a North High Schoolban, az Iowa államban található Des Moines városában.

Az amerikai elnök hozzátette: nem ért egyet azokkal, akik szerint az egyetemi hallgatókat meg kéne védeni a különféle nézőpontokkal való megismerkedéstől. Mint mondta: ha valakivel nem ért egyet egy diák, vitázzon vele, de nem hallgattathatja el, és nem mondhatja, hogy túl érzékeny ahhoz, hogy meghallgassa őt.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2015. november 19. 13:48
Pofátlan farizeus PC-terrorista háborús bűnös gazember.
Andre1bp
2015. november 19. 06:29
Az emberek inkabb az uszitastol felnek.
madarasi.abel
2015. november 18. 21:43
Sokan ugatnak itt a holdra. Mint valaki már említette: " a korábban itt a Mandin is részletesen tárgyalt trigger warningról és a safe space-ekről beszélt és arról a túlérzékenységről és a nem tetsző vélemények elhalgattatásáról beszélt, ami egyre terjed az amerikai egyetemeken és azt hiszem Szilvay barátunk is írt a napokban róla."
illesl
2015. november 18. 21:27
Thank you, Mr. President, Please, forward the content of your lecture at Norht High School to Ms Colleen Bell and to Ms Victoria Jane Nuland, Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs. Please, advice them to stop the war against Hungary and against the democratically elected Goverment of Hungary.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!