Mikl-Leitner: Nincs semmi rossz a kerítésépítésben

2015. november 05. 10:56

Az Anne Will című német talk show-ban az osztrák belügyminiszter megmagyarázta, hogy a nők és a gyerekek védelmében akar mégis kerítést építeni az osztrák-szlovén határra.

2015. november 05. 10:56

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter azért akar kerítést építeni a szlovén-osztrák határra, hogy a nőket és a gyerekeket megvédje, mert „sok minden történhet”, mikor a migránsok megpróbálnak benyomulni a határon. Rossz párhuzamnak nevezte, mikor a riporter megjegyezte, hogy Orbán is kerítést építtetett Magyarország déli határára. Mikl-Leitner azt mondta: a magyar kerítés a kirekesztést szolgálja, az ő kerítésük viszont arra való, hogy megvédje a menekülteket és garantálja a biztonságukat, mivel így rendezett módon juthatnak be Ausztriába. (Ezt a videóban a 48. perctől fejti ki a belügyminiszter.)

Hans-Peter Friedrich CSU-s parlamenti képviselő, korábbi szövetségi belügyminiszter egyenesen úgy fogalmazott, hogy nem érti, miért kell „démonizálni” a kerítéseket. Elég sok embert ismerek, aki kerítést épített a háza köré. „A lényeg, hogy kapu is van rajta, ahol az ember beengedi, akit be akar” – tette hozzá.

Az SPD frakcióvezetője,Thomas Oppermann szerint nehéz ügy lesz, ha minden évben egymillió menekültet befogad Németország, de ettől még Oppermann vonakodna vitatkozni arról, hogy felső határt szabjanak a befogadottak számának.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. november 09. 15:37
""Határozatlan ideig tart az Ausztria keleti határán az embercsempészek elleni fellépés részeként bevezetett fokozott közúti ellenőrzés - mondta Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter hétfőn a ZDF német országos közszolgálati televízióban. Ausztria keleti határátkelőinél 2015. augusztus 30-tól minden olyan járművet megállítanak és ellenőriznek, "" ""Mikl-Leitner: Nincs semmi rossz a kerítésépítésben 2015. november 5. 10:56"" Mégis bunda a bubda!!!
august
2015. november 09. 15:10
Tényleg nem értem az egész EU vezérkart. A kerítések az EU környékén okafogyottá válnának, ha kijelentenék, hazaküldik azonnal azokat, akik nem a határátkelőkön jönnek az EU területére. Sok 100 kilométer kerítés fölöslegessé válna, és nem kéne újabb 100 kilométeres szakaszokra építeni. Ezt az eszméletlen csörtetést a bozótosokon, zöldhatárokon át nézik tétlenül, ez elképesztő.
szamossy dezső
2015. november 05. 23:04
banya.
Brigadéros
2015. november 05. 22:19
A kurva anyját ennek a hülye picsának! Remélem mihamarabb elzavarja az egészséges osztrák politika ezeket a rohadékokat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!