„Becsületgyilkosság” – saját családja ölhette meg a Németországban élő kurd nőt

2015. október 12. 13:03

Megöltek egy szíriai kurd származású, két éve Németországban élő, 20 éves nőt Dessauban. Rokstan M. gyilkosa a nyomozók szerint a saját családja lehetett, az ügyészség „kulturális indítékokat” sejt a gyilkosság mögött. Egy Rokstan M.-mel kapcsolatban lévő író szerint a nőt korábban katonák erőszakolták meg Szíriában, és ezért megvetette, sőt, meg is akarta öletni őt a családja.

2015. október 12. 13:03

Egy 20 éves nő holttestére találtak a németországi Dessau-Rosslau kertes városrészében pénteken. A szíriai kurd származású Rokstan M. két éve élt Németországban, miután elmenekült szülőföldjéről a háború miatt. A nő a Németországba érkező migránsok és német intézmények között tolmácsolt.

A Mitteldeutsche Zeitung arról ír: a nyomozó hatóságok szerint a nő közeli családtagjai lehettek az elkövetők. A nő apja a múlt hét végén Németországból Törökországon keresztül Szíriába távozott, míg a nő anyja tagadja a közvetlen részvételt a tettben. 

A dessaui ügyészség annyit közölt: a nyomok feldolgozása folyamatban van, a gyilkosság mögött pedig „kulturális indítékok” vannak, de „becsületgyilkosságról” nem akarnak beszélni. Az ügyészség szóvivőjének nem tetszik ez a kifejezés, szerinte a „gyilkosság az gyilkosság”, bármilyen okból is történik.

A nyomozó hatóságok szerint a nő családja nem értett egyet a nő életmódjának megváltozásával, ahogy azzal sem, hogy arab barátja lett. Ezt a Mitteldeutsche Zeitung szerint tanúk is megerősítették.

A Szász-Anhalt tartományi, közszolgálati MDR hírportálja arról ír: egy dessaui író könyvet ír a Németországba érkező migránsok sorsáról, és épp a most meggyilkolt Roksan M. története lenne az egyik fejezet könyvében. Az író félti a saját biztonságát, ezért már nem is vállalja valódi nevét. Elmondása szerint Roksan M. arról beszélt neki, hogy több katona is megerőszakolta őt Szíriában, és ezért megveti őt a saját családja. Roksan M. egy hangfelvételen elmondja: saját anyját hallotta telefonálni arról, hogy valakinek pénzt fizet azért, hogy öljék meg a lányát. „Mit tegyek?” – tette fel az írónak a kérdést a szíriai kurd nő.

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evei
2015. október 13. 12:58
Nem "csak" a terroristák... barbárok. :(
ksmith88
2015. október 12. 18:39
A 60-as években mindenki kurva volt aki lefeküdt valakivel házasságon kivül. Erre az én generációm még emlékszik, és ezért féltjük NAGYON az egyenjogúságot és szabadságot. Sajnos, a fiatalság nem tudja elképzelni, milyen hamar, milyen rosszra tud fordulni a helyzet és milyen hamar tudnák elvenni az Ő JOGAIKAT, és ezért nem félnek az iszlamizációtól. Én részemről félek tőle mint a tüztől, mert én TUDOM hogy mindez valósággá válhat ITT, EURÓPÁBAN. Nem kell hozzá más mint egy erőszakor iszlám közösség aki gyorsan szaporodik, és egy európai közösség aki nem veszi észre a veszélyt, sőt még védi is őket.
kjkj945
2015. október 12. 16:06
Más törvények, más kult ura. Ha igaz iránban az erőszakolókat kiherélik. Legalábbis a sah után az aja tolla h ezt tette.
alizka
2015. október 12. 16:03
ennél már csak rosszabb lesz, mert elegük van... 888.hu/article-duhosek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!