Palesztin merénylőt lőttek le az izraeli erők

2015. október 12. 13:06

Az izraeli biztonsági erők lelőttek hétfőn egy palesztin merénylőt, aki Jeruzsálem óvárosában készült megkéselni egy határőrt. A támadó belehalt sérüléseibe.

2015. október 12. 13:06

Az izraeli biztonsági erők lelőttek egy palesztin merénylőt, aki meg akart késelni egy határőrt. A tizennyolc éves támadó a zsebre tett késsel közeledett a Jeruzsálem óvárosában álló oroszlános kapunál őrködő határőr felé. Ez keltett gyanút a rendőrökben, akik felszólították a palesztin férfit, hogy mutassa a kezeit. A férfi ekkor támadt a határőrre, de kése beleakadt annak védőmellényébe. Az őrnek így nem esett bántódása, a rendőrök viszont lelőtték a támadót, aki belehalt sérüléseibe. 

Az elmúlt hetekben kilenc palesztin merénylő vesztette életét, akiket támadása közben öltek meg a rendfenntartó erők. Az erőszakhullámban öt izraeli halt meg.

Az összecsapások hátterében az izraeli vezetőség szerint a palesztin kormány uszítása áll, azonban  a palesztinok szerint a kiváltó ok, hogy Izrael a korábbinál jóval szigorúbb ellenőrzés alá kívánja vonni a jeruzsálemi Templomhegyet, melyen a zsidóknak és a muszlimoknak is szent helyei találhatók.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zazriveczazseni
2015. október 12. 19:35
Mindjárt elsírom magam az ártatlanság hallatán, ezek azért mennek Izraelbe, hogy megöljenek valakit és magukat lelövessék. http://index.hu/kulfold/2014/07/23/propagandahaboru_a_gazai_ovezetben/ Ennyit érnek a filmjei.
Akitlosz
2015. október 12. 19:02
Na jól van, sárkány ellen sárkányfű! Ami A Mandiner féle nyugati médiából kimarad. Izraeli terrorerők meggyilkolnak az a fulai buszállomáson egy feltartott kezű palesztin nőt: http://www.bestgore.com/execution/palestine-woman-shot-israel-terror-force-afula-bus-station/ Itt pedig 3-án egy 19 éves palesztint gyilkolnak meg kelet-Jeruzsálemben. http://www.bestgore.com/murder/jew-rejoice-execution-teena-in-cold-blood-palestine/
Akitlosz
2015. október 12. 18:53
Aha. Na persze. Néhány napja 8-9-e körül az afulai buszállomáson az izraeli terrorerők lelőttek egy teljesen ártalmatlan palesztin nőt. Október harmadikán kelet-Jeruzsálemben lelőttek az izraeli terrorerők egy szintén ártalmatlan 19 éves palesztin férfit, akit Fadi Allounnak hívtak. Egyikük sem jelentett senkire és semmire semmiféle veszélyt. Mindegyik esetről van videó. Ezeket a videókat persze sohasem szemlézi a Mandiner. Egyszerű gyilkosok ezek az izraeli "biztonsági erők".
zazriveczazseni
2015. október 12. 18:07
A fiatalember rossz szakmát választott, ilyen munkába bele is lehet halni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!