Német rendőri vezető: A nyilvánosság sok mindenről nem tud, nem akarunk riadalmat

2015. október 05. 09:45

Nagy veszélynek látja a migránsok közötti konfliktusokat Rainer Wendt, a német rendőrség szakszervezeti vezetője. Wendt szerint ezek a harcok az utcákra is kiterjedhetnek, a helyzetet pedig a jobboldali radikálisok is kihasználhatják. A rendőri vezető a Deutsche Wirtchsaftsnachrichtennek arról is beszélt: a nyilvánosság csak egy töredékét ismeri a történteknek, mert a hatóságok nem akarják riogatni a német polgárokat.

2015. október 05. 09:45

Rainer Wendt, a német rendőrség szakszervezeti vezetője a Deutsche Wirtchsaftsnachrichten nevű német hírportálnak arról beszélt: a németországi menekültszállásokon alaposan előkészített és megszervezett tömegverekedések zajlanak, amik valójában hatalmi harcok különböző etnikumú és vallású bandák és klánok között. Wendt szerint fegyverek és fegyvernek használható tárgyak is előkerülnek a balhékban. „Importálják szülőföldjeikről a konfliktusokat” – tette hozzá.

Erőszak nők és gyerekek ellen

A rendőri szakszervezet vezetője szerint iszlamisták támadják a keresztényeket a szállásokon, de a nők és gyerekek elleni erőszak is elterjedt, különösen az iszlám közösségen belül. Wendt úgy látja: jelenleg nem lehet behatárolni, mekkora veszélyeket jelentenek ezek a jelenségek a belső biztonságra; de meglátása szerint a válság nincs kontrollálva, a hosszú távú hatásokról még nem is lehet beszélni. A helyzetet a jobboldali radikálisok is kihasználhatják a maguk céljaira. Rainer Wendt szerint a rendőrség lehetőségei korlátozottak, a politikának és az igazságszolgáltatásnak kell lépnie az ügyben. 

Hamis papírok és elhallgatás

Wendt úgy látja: a nyilvánosság nem tud mindenről, a rendőrség helyzetjelentései bent maradnak a rendszerben és csak egy töredék jut el a nyilvánosságig, hogy ne keltsenek riadalmat a polgárokban. Rainer Wendt szerint Németország határai ellenőrizhetetlenné váltak és tévedés azt hinni, hogy a hatóságok mindenről tudnak. Wendt arról is beszélt: a menekültek között sokan hamis papírokkal rendelkeznek. 

„Nem lehet kizárni radikálisok és terroristák beáramlását.” Wendt szerint a német rendőrség 1945 óta nem állt ekkora kihívás előtt.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szümi
2015. október 06. 07:33
A békeidőknek vége - sajnos. Így is a leghosszabb volt hosszú távra visszatekintve. Az emberek bírták volna tovább is, csak az emberiség nem.
beflower56
2015. október 06. 06:16
Németországban élve azért eljut egy-két hir az érdeklődőhöz.Nem az a baj,hogy egymást verik,erőszakolják/ezt szokták az egykori otthonukban is/.A baj az,hogy Pl:-a hétvégi sokezres "migránsok"elleni Drezdai tüntetésről mintha "elfelejtettek" volna tájékoztatni....Na ez a baj.A többség józanul gondolkodik itt is.Pl:-a múlt hét egyik reggelén a munka előtti kávézás közben a szomszéd asztalnál "Idiótáknak"nevezték a pályaudvaron tapsolókat.Az osztrákokról kialakult véleményt inkább nem idézném.Elég annyi,hogy itt egyszerűen "Hegyi parasztoknak"nevezik őket!
Viz Elek
2015. október 05. 15:31
Ha így folytatják a németek megérik, hogy 3-4 felszabadító arab hadsereg harcol a német nagyvárosokban egymás és a németek ellen is. Szerintem már most is csak egy-két megbízható fegyverkkereskedő kell, ês indulhat a buli!
betamás89
2015. október 05. 13:37
Ez azt jelenti, hogy menekültek nagy csoportjai agressziónak vannak kitéve más menkültek miatt és őket a német állam nem védi meg, habár a német Alaptörvény eslő szakasza szerint az ember méltóság sérthetetlen és az állam hatóságai ezt védeni kötelesek. Ez felveti Németország szavazati joga felfüggesztésének a kérdését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!