Német rendőri vezető: Nem elég a migránsoknak tapsolni

2015. október 12. 10:21

Rá kell mutatni a migrációval kapcsolatos problémákra, minden más megoldás csak a valóság tagadása Rainer Wendt, a német rendőrség szakszervezeti vezetője szerint. A kritikus nézeteiről ismert Wendt az N24-nek elmondta: nem érzi magát cenzúrázva, el tudja mondani a véleményét a nyilvánosságban. Wendt azt is hozzátette: a polgárok biztosak lehetnek abban, hogy a német rendőrség fenn tudja tartani a rendet Németországban.

2015. október 12. 10:21

Újra nyilatkozott a migrációs válságról Rainer Wendt, a német rendőrség szakszervezetének vezetője. A kritikus nézeteiről ismert Wendt a német N24 hírportálnak azt nyilatkozta: egyes menekülttáborokban „nagyon, nagyon nagy problémák és heves konfliktusok” vannak. Ez viszont nem változtat semmit azon, hogy a legtöbb menekülttábor békés. Szerinte rá kell mutatni a problémákra, minden más megoldás csak a valóság tagadása.

Wendt a portál kérdésére elmondta: nem érzi magát és véleményét sem félreértve, sem cenzúrázva; sőt, szerinte nagy figyelem irányul a kijelentéseire.
 
Rainer Wendt azt üzeni a németeknek: „az elbizonytalanodott polgárok nyugodtan biztosak lehetnek abban, hogy Németország a világ egyik legbiztonságosabb országa egy erős és jól funkcionáló rendőrséggel- A demokráciánk tényleg elég erős ahhoz, hogy kibírjon ilyen vitákat. Ez nem változtat azon, hogy a tekintetünket a valóságra kell vetni. A pályaudvaron való tapsolás egyszerűen nem elég” – utalt az első napokban migránsoknak tapsoló, lelkes civilekre a német rendőri szakszervezet vezetője.
 
Az N24 azért foglalkozott most külön Wendt és az esetleges cenzúra témájával, mert a német internetes fórumozók körében elterjedt, hogy a portál cenzúrázta Wendt egyik megszólalását. Ez azonban a portál szerint nem igaz, mert nem szokták minden tévés felvételüket feltölteni az internetre, és Wendt érintett megszólalása sem került fel elsőre. Az érdeklődések miatt azonban az N24 külön elérhetővé tette a videót.
 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alizka
2015. október 12. 16:02
a végén majd rajtunk fog csattanni az ostor mások hibái végett 888.hu/article-duhosek
pollip
2015. október 12. 12:27
Mégis csak el akarták dugni a felvételt.
cutcopy
2015. október 12. 11:22
"a polgárok biztosak lehetnek abban, hogy a német rendőrség fenn tudja tartani a rendet Németországban" Ja, de meddig..? A migránsok csak jönnek és egyre többen lesznek, egy épkézláb elmének előre kéne látnia, hogy valamikor csak betelik a pohár és akkor Németország lezárja határait és akkor egy tized másodpercre rá Ausztria is és akkor az épp úton levő százezrek itt ragadnak a régióban..
packó_
2015. október 12. 11:14
Amerika és annak az urai Németországot támadják. A németek nagy bajban vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!