Merkel: Nem mérgelődni kell, hanem dolgozni

2015. október 04. 13:52

Nem érdemes mérgelődni a menekültválság miatt és megpróbálni elhajolni a feladat elől, hanem dolgozni kell, méghozzá sebesen - mondta Angela Merkel egy rádióinterjúban vasárnap. Arról is beszélt, hogy a menedékkérők beengedéséről egy hónapja hozott döntés helyett ma sem határozna másként.

2015. október 04. 13:52

Nem érdemes mérgelődni a menekültválság miatt és megpróbálni elhajolni a feladat elől, hanem dolgozni kell - mondta Angela Merkel német kancellár egy vasárnapi interjúban.

A politikus a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban a menekültválságban folytatott tevékenységével szemben a pártjában, a konzervatív CDU-ban és a bajor testvérpártban, a CSU-ban egyre erősebb bírálatokról szólva elmondta, hogy a következő hetekben sok párttaggal beszél majd a kérdésekről és vitatott ügyekről egy tanácskozássorozaton, amelyet még a válság elmélyülése előtt terveztek.

A Magyarországról elindult menedékkérők beengedéséről egy hónapja hozott döntésről szólva hangsúlyozta, hogy ma sem döntene másként. A menekültválság kezelésében ugyanolyan sebesen kell dolgozni, mint a pénzügyi válság idején, a feladatot pedig három fő elv követésével lehet megoldani: hatékonyabban, gyorsabban kell elvégezni a menekültügyi eljárásokat, javítani kell az uniós külső határok védelmén és gondoskodni kell a menekültek EU-n belüli méltányos elosztásáról, valamint törekedni kell a menekülthullám okainak megszüntetésére - mondta a német kancellár.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2015. október 05. 11:56
"A Magyarországról elindult menedékérők ..." ------------------- Ez nekem nagyon nem tetszik !!!!!!!!
Csikasz
2015. október 05. 11:25
Ich bin an deiner Meinung Angela. Du sollst endlich eine Lösung ausarbeiten. Oder du kannst an einer Lösung aus Österreich warten. Der neuer Maler freut sich über die neue Möglichkeit.
2015. október 05. 11:13
Angele Merkellel kapcsolatban az lenne a javaslatom, hogy hozunk létre a "Kalergi-zsebkendő" nemzetközi díjat, és azt elsőként, mint Európa első számú elárulója, a jelenlegi német szukacellár kapja meg!
thymian
2015. október 05. 08:54
Már 800 ezer helyett 1,5 millióval számolnak ez évben, ami a családegyesítéssel 7-8 millió lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!