Így nézett ki a kunduzi kórház a bombázás másnapján

2015. október 04. 17:52

Az amerikai légierő afganisztáni bombázása során Kunduzban több találat érte az Orvosok Határok Nélkül nevű segélyszervezet szervezet kórházát is.

2015. október 04. 17:52

Mint azt megírtuk, többen életüket vesztették az Orvosok Határok Nélkül segélyszervezet kunduzi kórházában Afganisztánban, miután az Egyesült Államok légiereje több hullámban csapást mért az épületre. 

A szombati hírek még 19 halottról szóltak, vasárnapra ez a szám 23-ra emelkedett. Az áldozatok közül 13-an a kórház alkalmazottai, a többiek pedig a betegei voltak.

Az Afganisztánban állomásozó amerikai erők egyik szóvivője szerint elképzelhető, hogy egy hadműveletük „járulékos veszteségeket” okozhatott a közeli egészségügyi létesítményben.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vadjoe
2015. október 05. 11:45
Úgy látszik nem csak az orosz bombáknak lehetnek járulékos veszteségeik.
tevevanegypupu
2015. október 05. 07:16
Borzalom..érdekes módon elég halovány visszhangja van a világban, na persze amerikaiak voltak.
2015. október 04. 22:40
Az USA globális politikája egyre nagyobb "járulékos veszteséggel" jár a világ lakóinak igen jelentős része számára. Az egy pólusú világrend elmélete politikailag becsődölt, és katonailag sem jelent semmire sem garanciát, hiszen a kisebbeknek )Oroszország, Kína, stb.) is van annyi tömegpusztító fegyverük, hogy annak a bevetésével önmagában el tudnák érni a Földön az élet megsemmisítést. A politikai kiegyensúlyozottság szempontjából hosszú távon nem látszik nélkülözhetőnek a kétpólusú világrend újbóli létrejötte.
chack
2015. október 04. 22:25
Mellesleg ha azért bombázták le a kórházat, mert ott feltételezhetően tálibokat kezeltek, és ez elegendő indok, akkor egyes izraeli kórházak sem érezhetik magukat biztonságban! Ott nem csak feltételezhetően, hanem ténylegesen kezeltek olyan ISIS tagokat, akik a szomszédos országban szenvedtek harctéri sebesüléseket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!