Ipsos: Minden harmadik svéd otthon is befogadna menekülteket

2015. szeptember 28. 09:32

Az Ipsos vasárnap közzétett közvélemény-kutatása szerint a svédek 44 százaléka még több menekültet fogadna be. Február óta 18 százalékkal növekedett azoknak az aránya, akik szerint további menekülteket kellene befogadni.

2015. szeptember 28. 09:32

A svédek 44 százaléka szerint több menekültet kellene befogadnia Svédországnak – derült ki az Ipsos vasárnap közzétett közvélemény-kutatásából, amely a Dagens Nyheter című svéd lap megrendelésére készült. Az Ipsos februárban még azt mérte, hogy a lakosság 36 százaléka ellenzi, hogy több menekültet fogadjanak be, és csak a kisebbség, 26 százalék értett egyet ezzel az opcióval. Vagyis február óta megfordult a közvélemény: 18 százalékkal növekedett azoknak az aránya, akik több menekültet fogadnának be. Minden harmadik svéd akár az otthonában is befogadna menekülteket.

Nem túl gyakori, hogy ilyen erős változásokat tapasztalunk a közvéleményben ennyi idő alatt: ez egy igen erős növekedés – értékelte a kutatás eredményét Nicklas Källebring, az Ipsos elemzője. Hozzátette: a kutatás alapján nyilvánvaló, hogy a svédek jobban tartanak az idegenellenességtől mint a bevándorlás növekedésétől.

Azoknak az aránya, akik szerint kevesebb migránst kellene menekültként befogadni, 36-ról 30 százalékra csökkent. 20 százalék úgy gondolja, hogy pont megfelelő számú menekültet fogadott be Svédország. A többség nem elégedett a kormánnyal migránsügyben: 59 százalék úgy gondolja, hogy a svéd kormány többet is tehetne, hogy segítse a szír menekülteket – foglalja össze a kutatást a The Local.

Az utóbbi években Svédország a lakosságához viszonyítva több migránst fogadott be menekültként, mint bármely más EU-tagállam. 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2015. szeptember 28. 19:57
Na migránsok, fel a bundás burkát, fiúk ti is, az abrosz kevés lesz!
ptrfarkas43
2015. szeptember 28. 19:26
Ezt az országon áthaladó vándorok tudtára kell adni! Orbán, ellenzék közösen népszerűsítheti svédországot.
brekker
2015. szeptember 28. 18:37
Hajrá, hajrá!
kjkj945
2015. szeptember 28. 17:43
""Minden harmadik svéd otthon is befogadna menekülteket"" Akkor 2-3 millió migrénnak meg van a helye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!