Hat százalékot ver ellenfeleire az osztrák szélsőjobboldal

2015. augusztus 03. 08:22

A Gallup Intézet legfrissebb felmérése szerint Ausztriában 29 százalékkal áll az élen a jobboldali populista FPÖ. A szociáldemokrata SPÖ, valamint a jobboldali ÖVP fej-fej mellett, 23 százalékon áll. HC Strache számára Bécs a fontos, ahol egyre jobban behozza a szocdemeket.

2015. augusztus 03. 08:22

„További kellemes vasárnapot!” — kommentálta az osztrák Gallup legfrissebb felmérését a jobboldali populista FPÖ elnöke, Heinz-Christian Strache a Facebookon. A július utolsó hetében 400 választópolgár megkérdezésével zajló közvélemény-kutatás megerősítette az FPÖ első helyét: a szabadságpártiak 29 százalékkal állnak az élen, tőlük egyre jobban lemaradva, ezúttal 23 százalékon áll mind a szociáldemokrata SPÖ, mind a Néppárt. Az osztrák zöldek 14 százalékon, a liberális Neos 7 százalékon áll a Gallup-felmérésben.

Strachéék számára nem is annyira a komplett osztrák politika az izgalmas, hanem a bécsi: az október 11-i főpolgármester-választásra a pártelnök ugyanis afféle főpróbaként tekint, ha ugyanis a vörös Bécset meg sikerül hódítania, a kancellárság is sikerülhet, véli. Egy friss felmérés szerint az SPÖ itt hatalmasat zuhanva 33 százalékon áll, az FPÖ pedig 31-en — egy éve még 10 százaléknyi különbség volt a két párt között. Strache a számokat látva nem habozott bejelenteni: áll elébe egy esetleges — Burgenlandban pár hete működö, egyébként néppárti és szocdem részről sokat bírált — FPÖ-SPÖ-koalíciónak Bécsben is.

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heep
2015. augusztus 03. 17:58
"jobboldali populista FPÖ" Akkor most szélsőjobb vagy populista az FPÖ? A kettő egyszerre nem megy. Kivéve persze ha minden osztrák náci (a libsi terminológia szerinti értelemben). De ezt kevéssé hinném.
kukagyerek
2015. augusztus 03. 17:47
"... szélsőjobboldal" ................. Két oldal van csak: Nemzeti és nemzetellenes. Az összes többi kategória csak a hiszékeny, hülyíthető tufák etetését szolgálja. Ostoba színjáték!
antioxi
2015. augusztus 03. 13:16
Az euro-bolsevik liberal-libsibibsik majd megint besorolják az osztrák jobboldali FPÖ-t a "fasiszta/náci/nemzeti-soviniszták" közé. Volt erre már példa, ismerjük, tanuljunk belőle. ps: FPŐ! Kitartás (ill. Betartás!
hátakkor
2015. augusztus 03. 09:44
Bezzeg nàlunk Kunhalmi Ágnes mszp rögtön jól mérte fel: Álprobléma és kész
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!