Szerbiát is célba vette az Iszlám Állam

2015. július 15. 14:40

Egy közelmúltban közzétett videófelvételen Szerbiát nevezték az Iszlám Állam első számú célpontjaként a szervezet feltételezett tagjai. A videón szereplő alakok egyébként más nyugat-balkáni országnak is üzentek. Horvátországban például a demokráciát buktatnák meg.

2015. július 15. 14:40

Olyan videofelvételt jelentettek meg az Iszlám Állam nevű terrorszervezet feltételezett tagjai, amelyben Szerbiát a Balkán központjaként és a szervezet első számú célpontjaként jelölték meg – jelentette honlapján szerdán a szerbiai közszolgálati televízió (RTS). Az internetre július 10-én feltöltött videó címe Mi vagyunk az iszlám kalifátus – kaszída. (A kaszída egy lírai arab műfaj.) A bosnyák nyelvű felvétel szerint Szerbia után Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Albánia, Koszovó, Macedónia és Montenegró elfoglalását tűzte ki célul a dzsihadista szervezet. 

A készítők sorra veszik a nyugat-balkáni országokat, és mindegyiknek üzennek néhány sorban. „Örüljetek balkániak, jobb napok közelednek, eljönnek hozzátok a muzulmánok, mi vagyunk az iszlám kalifátus” – kezdődik a „”, amely Szerbiában az iszlám terjedését, Horvátországban a demokrácia bukását, Montenegróban területfoglalást jövendöl. A készítők végül Barack Obama amerikai elnöknek azt üzenik: „Miénk a győzelem”.

A felvételt az önmagát népszerűsítő-tájékoztató portálnak minősítő Kalifátus Útja nevű internetes oldal YouTube-csatornáján osztották meg. A portál célja az Iszlám Állam népszerűsítése, és legtöbbször dzsihádra (szent háborúra) szólító felhívásokat, valamint az IÁ harcát és katonáit dicsőítő felvételeket tesznek rajta közzé.

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igo-Vandar
2015. július 15. 22:45
Honnan veszed, hogy a "menekültek" szakadtak? Nem 6-os iPhone-t láttál a kezükben, csak 5S-t? Az idióta az, aki elhiszi, hogy ezek a "menekültek" menekülnek és szegények...
Quet
2015. július 15. 21:38
Az anyátok picsáját, most szépen megyek, és körbejárom a fegyvertartás témáját és lehet, hogy még a lefejezés módszertana kurzusra is be fogok iratkozni. Na nehogymá!
Igo-Vandar
2015. július 15. 19:01
Azt azért nem értem pontosan, hogy ha Obamának üzengetnek, azt miért egy másik kontinensről teszik?
Igo-Vandar
2015. július 15. 18:33
http://mandiner.hu/cikk/20150714_hatarzar_fanyalog_a_szerb_kormanyfo http://mandiner.hu/cikk/20150713_reinhard_butikofer_interju_nemetorszag_zoldek_bevandorlas_ttip_gorog_valsag Bezárjuk magunkat, meg terroristáknak állítjuk be a menekülteket. Param param, param param....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!