Keresik a zimbabwei oroszlánt megölő amerikai fogorvost

2015. július 30. 10:44

A feltételezések szerint az 55 éves Walter Palmer két helyi vadőrt fizetett le, hogy illegálisan elejthesse Zimbabwe leghíresebb oroszlánját.

2015. július 30. 10:44

A Cecil nevű oroszlán Zimbabwe leghíresebb oroszlánja volt. A megölésével gyanúsított amerikai fogorvosnak nem ő volt az első áldozata.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2015. augusztus 02. 10:01
Jól emlékszem, gyermekkoromban teljesen más volt ember és állat érzelmi viszonya. Mára ez gyökeresen átalakult. Egyébként nagyon helyesen. Egyértelműen az ember értékmérőjévé vált, miként viszonyul a körülötte lévő világhoz, amelyben fontos szerepe van az állatoknak. Felfedeztük, hogy az ökoszisztéma egy olyan, a létünk szempontjából rendkívül fontos közeg, amelynek megóvása elemi érdekünk. Már, ha fenn szeretnénk maradni, mint faj. Az embernek ezen felismerése egy fontos evolúciós lépés értelmi fejlődésünkben. Aki ezt a lépést nem képes megtenni, az nem egyenlő értékű ember a társaihoz viszonyítva. Nem gondolom tehát, hogy elégséges csupán a jogszabály biztosította keretek között szankcionálni a tettét, de egyfajta gyámság alá kell helyezni, hasonszőrű társaival együtt, akik azt képzelik, a világunk pusztítása valamiféle nemes cselekedet. Akik úgy fogják fel borzalmas tettüket, mint valami átmeneti rítust, amely őket a társadalom egy felsőbb fokára lépteti. Ez a felfogás rendkívül veszélyes az emberiségre.
Akitlosz
2015. július 30. 17:22
A videóban nem mondják, de szándékosan csalival csalták ki az oroszlánt a védett területről, hogy megölhessék. De először nyílpuskával lőttek rá, ami csak megsebesítette, s csak 40 órával később találtak rá újra a sebesült állatra, s akkor már lelőtték. Mondjuk, ha állítólag nyomkövető volt azon az oroszlánon, akkor figyelhettek volna rá jobban is a vadőrök. 40 órán keresztül sebesülten menekült.
vigyor
2015. július 30. 12:10
Naaa, hát hova lett ez a derék, bájos ember? A rendelőjében már próbálták megtalálni?
citizen queen
2015. július 30. 11:18
Ezt a szadista barmot, akinek az a heppje, hogy nyíllal lövöldözik nagyvadakra, rács mögé kell küldeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!