A MOL Románia építheti a benzinkutak többségét a dél-erdélyi autópályán

2015. július 17. 09:59

Versenytárgyalásokat követően a román Autópályák és Országutak Országos Társasága úgy döntött, hogy a Mol Románia és az OMV Petrom építheti fel a dél-erdélyi autópálya menti benzinkutakat. A magyar olajcég romániai leányvállalata tíz, míg az osztrák társaság nyolc töltőállomást építhet.

2015. július 17. 09:59

Két kőolajtársaság, a MOL Románia és az OMV Petrom építhet üzemanyagtöltő állomásokat a dél-erdélyi autópálya mentén – közölte honlapján a romániai Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR).

A társaság csütörtöki közleménye szerint aláírták a szerződést a MOL Romániával az autópálya melletti szolgáltató egységek létesítéséről. A MOL az Arad és Temesvár, Temesvár és Lugos, Déva és Szászváros közötti szakaszon építhet a pálya mindkét oldalán egy-egy töltőállomást és kereskedelmi egységet, a Szászváros és Nagyszeben közötti szakaszon pedig a pálya mindkét oldalán két-két töltőállomást és kereskedelmi egységet. 

Az OMV Petrom társaság egy nappal korábban írta alá a szerződést a Nagylak és Arad, Lugos és Déva közötti szakaszon a pálya mindkét oldalán építendő egy-egy egységről, és a Szászváros és Nagyszeben közötti szakaszon a pálya mindkét oldalán építendő két-két egységről. 

A társaságok versenytárgyaláson nyerték el a töltőállomások létesítésének a jogát. Narcis Neaga, az autópályatársaság vezérigazgatója közölte, a szerződés értelmében októberig kell megépíteni a kiszolgáló egységeket, modern és civilizált körülményeket biztosítva az autópályán közlekedők számára.

A MOL Románia egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy 15 százalékos részesedést ért el a romániai üzemanyagpiacon. A Mol-csoport februárban megvásárolta a 42 benzinkúttal rendelkező ENI Románia olajipari társaságot, és ezzel 208-ra növelte romániai üzemanyagtöltő állomásai számát.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik