Piros lapot kapott a FIFA Katar miatt

2015. május 29. 10:55

Körülbelül 50 tüntető érkezett a zürichi Hallenstadion elé, ahol ma kongresszust tart a FIFA. Szimbolikus sírhelyekkel hívták fel a figyelmet a katari világbajnokság előkészületeiben elhunytakra.

2015. május 29. 10:55

Kereszteket állítottak fel, majd fehér lepedőbe burkolózva holttesteket imitáltak azok a tüntetők, akik a katari világbajnokság előkészületeiben több mint ezer halálos áldozatra hívták fel a figyelmet a zürichi Hallenstadion előtt. 

A tüntetők fölött a következő felirat olvasható: „piros lap a FIFA-nak, nincs világbajnokság a munkások jogai nélkül”. Ha a jelenlegi állapotokat fenntartják, akár 4000-re is emelkedhet a halálos áldozatok száma a 2022-es katari világbajnokságig, amely egyébként minden idők legdrágább sporteseménye lesz.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!