A tűzszünet betartásának szigorításáról beszélt Putyin, Merkel és Hollande

2015. május 29. 20:59

Újabb intézkedéseket fontolgat Angela Merkel, Francois Hollande és Vlagyimir Putyin a minszki egyezmény betartásának érdekében. A három ország vezetője a tűzszünet betartását szolgáló, és az eddigi intézkedéseket kiegészítő lépéseket vitatták meg.

2015. május 29. 20:59

Az orosz és a francia elnök, valamint a német kancellár újabb intézkedéseket fontolgat annak érdekében, hogy a délkelet-ukrajnai konfliktusban egymással szemben álló felek betartsák a tűzszünetet – közölte a Kreml pénteken. Az orosz államfői hivatal Vlagyimir Putyinnak Francois Hollande francia elnökkel és Angela Merkel német kancellárral folytatott telefonbeszélgetéséről számolt be. 

A közlemény szerint a három állami vezető a délkelet-ukrajnai tűzszünet szigorú betartását és a régióban létező feszültség kiterjedésének megakadályozását szolgáló, az eddigi intézkedéseket kiegészítő lépéseket vitatták meg. A politikusok külön figyelmet fordítottak a minszki összekötő csoporton belül létrehozott négy alcsoport működésére, és megegyeztek abban, hogy folytatják a munkát a különböző szinteken.

Grigorij Karaszin orosz külügyminiszter-helyettes megerősítette, hogy képviselőjük részt vesz június 10-én Párizsban a „normandiai négyek” külügyi politikai igazgatóinak tanácskozásán. 

A francia elnöki hivatal közleménye szerint Francois Hollande elnök és Angela Merkel német kancellár a minszki egyezményben foglaltak gyors végrehajtására kérte Vlagyimir Putyin orosz elnököt a kelet-ukrajnai konfliktus rendezése érdekében.

A két nyugat-európai ország vezetője „a tűzszünet teljes tiszteletben tartásában, a nehézfegyverek használatának beszüntetésében, a foglyok elengedésében és a szakadárok ellenőrzése alatt álló övezet és Ukrajna egyéb területei közötti gazdasági kapcsolatok helyreállításában” vár el előrelépést – közölték Párizsban.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. május 31. 08:39
Egyszeru, kell egy telefon Kijevbe Washingtonbol.
Akitlosz
2015. május 29. 21:37
No és ugyan hogyan lesz ebből a tűzszünetből valaha is béke? Állandó tűzszünet és szembenállás lesz évtizedekig, mint Koreában, de béke az soha?
sersem4
2015. május 29. 21:09
Szorit a cipő. A csőd csak napok kérdése,aztán jön a valódi Majdan,feldiszitett zsindeláberekkel a téren. Nemsokára összedől az ukrán kártyavár,aztán lehet majd befogadni onnan is pár millió menekültet,akik tegnap még lelkes jobbszektoros nácik voltak... Mi befogadjuk a magyar,meg a ruszin menekülteket,ha hozzák magukkal Kárpátalját is....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!