Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Muszlim harcol kereszténnyel - elnökválasztás Nigériában

2015. március 28. 12:36

A legnépesebb afrikai ország történetének legszorosabb választási eredménye várható Goodluck Jonathan és legfőbb kihívója, Muhammadu Buhari között - számol be a mai nigériai választásokkal kapcsolatban a VS.hu. Míg Jonathant elsősorban a keresztények, Buharit a muszlimok támogatják.A választás elvileg február 14-én lett volna, ám azt a Boko Haram iszlamista terrorcsoporttal való folyamatos összecsapások miatt mára halasztották.

2015. március 28. 12:36

Megkezdődött az elnök- és parlamenti választás Nigériában ma reggel: mintegy 69 millió regisztrált szavazót várnak az urnák elé. Több mint 150 ezer szavazóhelyiséget alakítottak ki a csaknem tíz magyarországnyi méretű, 173 milliós országban. A választóknak a voksuk leadása előtt regisztrálniuk kell, amit biometrikus kártyák és az ujjlenyomatuk segítségével tehetnek meg. A vs.hu elemzőkre hivatkozva írja, hogy a legnépesebb afrikai ország történetének legszorosabb választási eredménye várható Goodluck Jonathan és legfőbb kihívója, Muhammadu Buhari között. Előbbit elsősorban a keresztények, utóbbit pedig a muszlimok támogatják.

 
A Boko Haram iszlamista terrorcsoporttal való folyamatos összecsapásokra hivatkozva Nigériában úgy döntöttek, hogy a február 14-re tervezett választásokat március 28-ra halasztják. Becslések szerint a nigériaiak mintegy fele muszlim, 40 százaléka keresztény és 10 százaléka a helyi törzsi vallások követője. A délkeleti Enugu tartományban az egyik szavazóállomást a helyi Channels Television jelentése szerint robbantásos támadás érte, ám nem közöltek további részleteket.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2015. március 28. 12:49
Pedig ránézésre mind a kettő néger.:p Szebb Jövőt!
Ouroboros
2015. március 28. 12:44
Azon ritka esetek egyike, amikor a keresztény a kisebbik rossz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!