Lavrov: Az ukrán válság politikai úton fog megoldódni

2015. február 11. 12:41

Moszkva meg van győződve, hogy az ukrajnai helyzet politikai úton fog megoldódni. Erről beszélt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, a görög kollégájával folytatott tárgyalások után, és a hamarosan megrendezésre kerülő „normandiai négyek” találkozó előtt.

2015. február 11. 12:41

Moszkvában meg vannak győződve arról, hogy az ukrán válság politikai megoldással ér véget – jelentette ki az orosz külügyminiszter, miután szerdán görög kollégájával, Nikosz Kociasszal tárgyalt Moszkvában.

Szergej Lavrov közölte, hogy „észrevehető haladás” történt az úgynevezett „normandiai négyek” minszki találkozójának előkészítésében, de hozzátette: a szakadárok által ellenőrzött határvonal felügyeletéről Kijevnek a „donyecki és luhanszki népköztársaságok” képviselőivel kell megegyeznie.

Az orosz diplomácia vezetője megerősítette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz a „normandiai négyek” minszki csúcstalálkozóján. A Rosszija 24 állami hírtelevízió jelentése szerint a fehérorosz fővárosba várják a német, a francia, az ukrán és az orosz külügyminisztert is. Lavrov részvételét a tárgyalásokon orosz diplomáciai forrás is megerősítette. 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2015. február 11. 14:01
lavrovelvtárs ..azaz magyar forditásban babérosi egy ócska ,képmutatő, hazudozó diszzsidrák. Még az sem igaz,amit kérdez...
kukagyerek
2015. február 11. 13:17
Úgy legyen!
alex.leopardi
2015. február 11. 13:13
reméljük
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!