Kubai-amerikai békülés: Fidel Castro nem bízik az Egyesült Államokban

2015. január 27. 09:12

Fidel Castronak legutóbb pár hete keltették halálhírét, de az idén 88 éves politikus most megszólalt a kubai-amerikai békülés kapcsán. Egy levélben azt írta: nem bízik az Egyesült Államokban, de attól még nem mondott le a konfliktusok békés rendezéséről. Összességében úgy gondolja, hogy öccse helyes lépést tett, mikor a közeledés mellett döntött.

2015. január 27. 09:12

Nem rég ismét felröppentek Fidel Castro korábbi kubai elnök halálhíréről, de a politikus erre rácáfolt, mikor véleményt mondott az amerikai-kubai közeledésről.

A 88 éves Castro egy diákszervezetnek írt levelében azt írta: „Nem bízom az Egyesült Államok politikájában, egyetlen szót sem váltottam velük (a washingtoni vezetőkkel), de ez egyáltalán nem jelenti a konfliktusok és fenyegetések békés rendezéséről való lemondást” – idézi az Index.

A békülésről azt is leszögezte: öccse, Raúl Castro helyes lépést tett, és erre a parlamenttől és a kommunista párttól is volt felhatalmazása. 

Barack Obama és Raúl Castro december közepén jelentették be, hogy rendezik a két ország kapcsolatait. A múlt héten megkezdődtek a tárgyalások a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok újjáélesztésétől. 

Fidel Castro csaknem ötven évig irányította Kubát, egészségügyi okokra hivatkozva 2006-ban adta át székét öccsének, Raúlnak. Fidel Castro legutóbb tavaly januárban jelent meg a nyilvánosság előtt.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. január 27. 13:32
A vezetoin kivul nem is igen van erre oka barkinek is. De szerintem azok se biznak, mert azok meg tudjak is hogy miert ne...
doncamillo
2015. január 27. 11:33
Az nem jelent semmit. Ez a vén komcsi még saját magában sem bízik.
red label
2015. január 27. 10:12
Jogos!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!