Egyre több a terrorista nő

2015. január 11. 10:03

Egyre több a nő a terrorszervezetekben, akik viszont még több férfit vonzanak oda, a szervezetek pedig így többgenerációssá válhatnak.

2015. január 11. 10:03

Egyre több női tagja van a terrorszervezeteknek. Mia Bloom, a Massachusetts-i Lowell Egyetem terrorizmusra és biztonsági tanulmányokra szakosodott professzora azt mondja, a folyamatot nehéz megállítani – írja az Euronews.

 
„Ha van női tagja egy terrorszervezetnek, az újabb férfiakat késztet arra, hogy csatlakozzanak – mondja a szakember. – Már csak az önérzetük miatt is. Ilyenkor ugyanis a csoport vezetői gyakran mondják, hogy a nők mögé bújnak azok, akik nem lépnek be. Ez viszont azt eredményezi, hogy egy-egy szervezet többgenerációs lesz, mert a gyerekeket is ott nevelik, így ha felnőnek, a szüleik nyomdokaiba léphetnek.”
 
Mia Bloom szerint a párizsi túszejtő barátnője már régóta radikálisnak számított.
 
Szerinte „vitatható az a gondolat, hogy a nők csak azért radikalizálódnak, mert megölték a szerelmüket vagy a férjüket. Hayat Boummedienne hidzsábot viselt, és egy számszeríjjal pózolt a fotón. Ő már a férje vagy barátja meggyilkolása előtt is radikálisnak számított.”
 
A Massachusetts-i Lowell Egyetem professzora szerint egyre nagyobb szerepet kapnak a nők a különböző szélsőséges csoportokban: „az olyan terrorszervezetek soraiban mint a tálib csoportok, a Boko Haram, és az al-Shabaab eddig nem voltak nők, mostanra viszont egyre több van. Ők a legkonzervatívabb társadalmakat képviselik. Az al-Kaidát láthatjuk mindegyikben. Az ilyen társadalmakban a nők a háttérben vannak, de úgy tűnik, hogy mostanra a terrorszervezetek tagjai között egyre több nő van.”

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. január 11. 21:54
Ez biztos azért van, hogy ne csak családon belüli erőszak legyen...:)
Akitlosz
2015. január 11. 21:46
Az amerikai, meg a magyar hadseregben is egyre több a nő nem? Mi ez a kirekesztő hozzáállás?
Szarvasember
2015. január 11. 17:47
Terroristasejt, mint családi vállalkozás :-)
Panzergeneral
2015. január 11. 14:57
Feltalálta a melegvizet Mia Bloom. Nem tudom, mekkora terrorista szakértő lehet, ha nem hallott volna a RAF-ról, főleg annak 2-ik, 3-ik generációs tagjairól. És tudtommal Ulrike Meinhof se kifejezetten perecsütéssel foglalkozott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!