Újabb vádemelés maradt el egy amerikai rendőr ügyében

2014. december 04. 09:36

A Staten Island-i vádesküdtszék döntése alapján nem emeltek vádat egy rendőr ellen, aki igazoltatás közben egy fekete férfi halálát okozta.

2014. december 04. 09:36

Július 17-én Daniel Pantaleo New York-i rendőr igazoltatta Eric Garnert, aki a gyanú szerint zárjegy nélküli cigarettát árult. A fegyvertelen, egyébként Garner az intézkedés közben a földre került, miközben Pantaleo fojtófogásban tartotta. Egy szemtanú felvételén látható, hogy azt kiáltotta: nem kap levegőt. A halottkém gyilkosságként értékelte a férfi halálát. A Staten Island-i vádesküdtszék most mégis úgy döntött, nem emel vádat a rendőr ellen.

Az elmúlt héten szintén vádesküdtszék döntött arról, hogy nem emelnek vádat Darren Wilson rendőr ellen, aki a Missouri állambéli Fergusonban lőtt le intézkedés közben egy fegyvertelen fekete fiatalt, Michael Brownt. A Staten Island-i döntés nyomán újabb tiltakozási hullám kezdődött az igazságszolgáltatási rendszer ellen az Egyesült Államokban.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2014. december 04. 22:50
Nem akarom a rendőröket mentegetni, de ha ez az az eset, amit láttam a TV-n, akkor a rendőrök beijedtek. A srác minimum 2 méteres és 160 kg-s volt, a zsaruk a válláig sem értek.
DepiEnd
2014. december 04. 14:38
Ha egy intézkedő rendőr megfolytja a gyanúsítottat az nem önvédelem, hanem gyilkosság, legalábbis a demokratikus jogállamokban………
lutra
2014. december 04. 13:46
Az USA úgy terrorizálja a saját polgárait, ahogy az egész világot... Zárjegy nélküli cigaretta árusításáért megfojtani valakit... azért ez elég durva.
kizökkentidő
2014. december 04. 10:17
Nácikok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!