Ukrán kormánypártok: Cél a NATO-csatlakozás

2014. november 21. 11:23

Az új ukrán kormányt támogató Nyugat-barát pártok aláírták a koalíciós szerződést, melyben egyebek mellett rögzítették, hogy Ukrajna csatlakoznia akar a NATO-hoz.

2014. november 21. 11:23

Aláírták a koalíciós megállapodást az új ukrán parlamentben többséget alkotó Nyugat-barát pártok, és a megállapodásban rögzítették Ukrajna csatlakozási szándékát a NATO-hoz – jelentette péntek reggel a kijevi média.

Jehor Szoboljev, az újonnan megválasztott parlament egyik képviselője is megerősítette a Facebookon, hogy a koalíciót alkotó pártok úgy határoztak, célul tűzik ki Ukrajna NATO-csatlakozását. A megállapodást a nap folyamán ismertetik.

Péntekre virradó éjjel öt párt – Petro Porosenko Blokkja, az Arszenyij Jacenyuk kormányfő vezette Népi Front, a lembergi (lvivi) polgármester Önsegítés (Szamopomics), Oleh Ljasko radikális pártja és a Julija Timosenko vezette Haza párt képviselői írták a koalíciós megállapodás szövegtervezetét.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
potyka
2014. november 21. 14:52
Nagyon helyes! Egy megbízható magyar kormány kell ehhez a támogatáshoz! A Fidesz ruszkibarát hazaárulók gyülekezetétől azonnal meg kell szabadulni!!!! Egy igazi EU-ba való kormány kell ide! Medvét pedig visszazavarni a vackába! :DDDDDDD
egysegelem
2014. november 21. 14:42
Ukrajnat soha semmilyen korulmenyek kozott nem szabad felvenni sem az EUba, sem a NATOba. Biztositani kell oket a szolidaritasrol, hogy nem hagyjuk oket cserben, segitunk ahol lehet, de tagok nem lehetnek, az veszelyeztetne mindket szovetsegi rendszert es teljesen ertelmetlen modon generalni konfliktust. Ahogy 56 utan Ausztria megmaradt utkozo orszagnak a NATO es a Varsoi szerzdoes kozott, ugy Ukrajnanak is meg kell maradnia ameddig ez a status quo fennall.
Akitlosz
2014. november 21. 13:05
Reméljük addigra már nem lesz ekkora Ukrajna!
kukagyerek
2014. november 21. 12:53
Az a fránya pofonos láda fedele egyszer, csak csak engedni fog
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!