A Fehér Ház előtt tiltakoztak a feketék

2014. november 25. 14:47

Még Washingtonban, a Fehér Ház előtt is tiltakoztak a fergusoni bírósági döntés ellen, miszerint nem emelnek vádat a fekete fiút augusztusban lelövő rendőr ellen.

2014. november 25. 14:47

Zavargások törtek ki a Missouri állambeli Fergusonban, miután az illetékes nagyesküdtszék úgy döntött: nem indokolt a vádemelés annak a fehérbőrű rendőrnek az ügyében, aki augusztusban a városban agyonlőtt egy fegyvertelen afroamerikai tinédzsert – írja az Euronews.

Darren Wilson rendőr augusztus 9-én lőtte agyon a 18 éves Michael Brownt. Ezt követően St. Louis Ferguson nevű elővárosában hetekig tartó, erőszakba torkolló zavargások törtek ki. A mostani döntés ellen Amerikai több nagyvárosában tüntettek, így amellett, hogy megint zavargások törtek ki Fergusonban, például a washingtoni Fehér Ház előtt is tiltakoztak a döntéssel elégedetlen emberek.

„Mindenekelőtt, nemzetünk törvényi alapokra épült. Ezért el kell fogadnunk a nagyesküdtszék döntését. Vannak, akik egyetértenek vele és vannak, akik mélyen csalódtak és most dühösek. Ez egy érthető reakció. Azonban csatlakozom Michael szüleihez, akik azt kérik, hogy békésen tiltakozzon, aki tiltakozni akar” – kérte Barack Obama.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. november 25. 20:21
A négerek nem nagyon szeretik a kilincsorrúakat.
balbako_
2014. november 25. 18:26
Ideje a magyar külügyminiszternek aggodalmát kifejezni az amerikai demokrácia ügyében.
Bandizulu
2014. november 25. 17:59
Balliberális fekete elvtársakért nem akarnak szimpátia tüntetést tartani a Kossuth téren, hisz már bemelegítettek rá a srácok. Soros és Gati már feketéket is használja hogy megdöntse az USA kormányát ha már miénket nem tudja, csak úgy megszokásból.
Anonymusz
2014. november 25. 17:35
Remélem Magyarország nagykövete is köztük volt, hátizsákkal a hátán, természetesen csak megfigyelőként, mint azt Jóbarát-tól ismerjük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!