Több nagy energiájú tárgy találhatta el a maláj repülőt

2014. szeptember 09. 11:22

Közzétette előzetes jelentését az a holland bizottság, amely a Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj utasszálló tragédiájának körülményeit vizsgálja. Eszerint több nagy energiájú tárgy még a levegőben darabokra szakította a gépet.

2014. szeptember 09. 11:22

Több, kívülről érkező nagy energiájú tárgy okozta szerkezeti károsodás miatt még a levegőben darabokra szakadt a maláj légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó MH17-es járata júliusban Kelet-Ukrajna fölött – állapította meg a katasztrófáról készített, kedd reggel közzétett előzetes jelentésében a Holland Biztonsági Testület.

Semmi sem utal arra, hogy a szerencsétlenséget műszaki meghibásodás vagy a személyzet hibája okozta volna – vonták le az adatokból a következtetést a holland szakértők.

Az előzetes jelentés nem megy el odáig, hogy kijelentse: lelőtték a gépet – írja a Financial Times.

A pilótafülke hangrögzítője szerint július 17-én 13:20:03-ig minden megfelelően alakult a fedélzeten, semmilyen vészhelyzetre vagy hibára utaló nyom nincs a hangfelvételen, és meghibásodást jelző figyelmeztető hangot sem lehet hallani. A repülési adatrögzítő pedig arról tanúskodik, hogy a rendszer semmilyen hibát nem jelzett, a hajtóművekről a fekete doboz a normális repülésnek megfelelő adatokat rögzített. Az ukrán légi irányítással folytatott párbeszédek tanúsága szerint a pilóták semmilyen vészhelyzetet nem jelentettek.

A felvétel 13:20:03-kor hirtelen megszakad – áll a jelentésben, amely arra is kitér, hogy az ukrán légi irányítás a felvétel megszakadása előtti másodpercekben kétszer is megpróbált kapcsolatba lépni a pilótákkal, de akkor már semmilyen válasz nem érkezett a gépről.

A roncsoknak a földön való elhelyezkedéséből a holland szakemberek arra következtetnek, hogy a repülőgép a levegőben darabjaira szakadt. Hozzáteszik továbbá, hogy a karbantartási naplók alapján a Boeing 777-200-as repülő az amszterdami felszálláskor maradéktalanul alkalmas volt a repülésre, semmilyen műszaki hibára utaló jel nem volt, a személyzet pedig képzett és tapasztalt volt.

A dokumentum arra is kitér, hogy bár a roncsot a szakértők még nem tudták tüzetesen elemezni, a rendelkezésre álló fényképek tanúsága szerint a darabokat több helyen lyukak tarkítják, a károsodás pedig egybevág azzal, amilyet több, kívülről érkező nagy energiájú tárgy okoz. „Ez a károsodás vélhetően meggyengítette a repülőgép törzsének szerkezetét, amely így a levegőben darabokra szakadt” – írja a Holland Biztonsági Testület, amely szerint mindez megmagyarázza, miért szakadt meg egy időben a repülési adatok rögzítése, a kommunikáció a légi irányítás és a gép között, és miért tűnt el a gép ugyanakkor a radarernyőről.

A testület előzetes jelentésében világossá teszi, hogy a vizsgálat még tart, a katasztrófa pontos okainak feltárása további kutatómunkát igényel. A testület célja, hogy a katasztrófát követő egy éven belül elkészítse végleges jelentését a történtekről.

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megbünhõdte már a nép
2014. szeptember 10. 13:59
Антон Чигур, здесь не Кишинёв !
Ultima Ratio
2014. szeptember 10. 07:26
BESZAROK! A jelentésből egyértelműen kiderül, hogy BUK lőtte le a gépet, erre még a NYILVÁNVALÓ tényeket is képesek egyesek itt letagadni. A pofám leszakad, ha egy század ruszki katona kúrná az anyátokat, még lehet, hogy ti is beraknátok, ha Puytin kéri bazdmeg. (gondolok itt Bulvár Kund, Akitlosz és egyéb hazaáruló russzomán vörös férgekre, komolyan, a kurva édes anyátokat, költözzetek Vlagyivisztokba és szopjatok orosz faszt egész nap, ha annyira tetszik, nekünk elég volt belőletek 50 év) Komolyan van olyan ki még minidg azt a képtelen hazugságot szajkózza, hogy Putyin gépét akarták lelőni? Bazdmeg, repeszek tépéték szét a gépet, ilyet CSAK föld-levegő rakéta okoz, és a gép szakadár terület felett esett le. Aki ezután is azt hiszi, hogy az ukránok lőtték le, az már menthetetlen és nyugodtan lehet vinni a vigyorgóba.
csuka
2014. szeptember 10. 06:22
http://www.hidfo.net/2014/09/09/argentina-csatlakozott-dollarmentes-uzletkoteshez
Peter8811
2014. szeptember 09. 19:59
Ukránok azt hitték Putyin gépe és megszopták. Az EU azért takargatja mert a felelős érte. A bal oldaliak mindig a dezinformáció nagymesterei voltak. Évekig úgy tudtuk hogy Wallenberget a nyilasok lőtték le a Debrecen felé vezető országúton. Radnóti Miklóst is három fasiszta ölte Abdánál, aztán érdekes módon a három fasisztát felvették az MSZMP-be majd a munkásőrségbe. Az angol vadász pilóta azóta is csodálkozik hogy kilőtt a menetoszlopra két mázsa lőszert és senki nem sérült meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!