NATO: Az ad fegyvert Ukrajnának, aki akar

2014. szeptember 04. 19:59

Az egyes NATO-tagországok saját döntése lehet Ukrajna hadfelszereléssel való támogatása, mondta újságíróknak Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár csütörtökön a walesi Newportban.

2014. szeptember 04. 19:59

Rasmussen hangsúlyozta, hogy a NATO közvetlenül nem rendelkezik ilyen felszereléssel, következésképpen senkinek nem tud ilyet szállítani. Az esetleges döntést az ilyenfajta segítségnyújtásról nemzeti szinten hozhatják meg, szögezte le a NATO főtitkára.

Rasmussen a csütörtöki tanácskozássorozat kezdetén Ukrajna megtámadásával vádolta Oroszországot, és követelte az orosz katonák kivonását mind Kelet-Ukrajnából, mind Moszkva által idén tavasszal bekebelezett Krím-félszigetről.

Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter miután híre ment annak, hogy mind Porosenko, mind a kelet-ukrajnai oroszpárti szeparatisták hajlanak a tűzszünetre, óvatosan derűlátónak mondta magát a feszültség enyhítésének esélyeit illetően.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. szeptember 05. 08:13
Orbán már itt is jobban teljesített - előre.
csuka
2014. szeptember 05. 07:49
„…először polgárháborút provokált Ukrajnában, kettős céllal. Egyrészt permanens konfliktust Ukrajna és Oroszország között, s Ukrajna végleges elszakítását. Másrészt Oroszország és az Európai Unió közötti stratégiai együttműködés teljes lerombolásával Európa meggyengítését, Amerikától való függésének megerősítését. Ennek fontos eleme, hogy Európa egyetlen évtizeden belül az amerikai palagáz importjára építse energetikai rendszerét, ami, lévén sokkal drágább, mint az orosz földgáz, az új függés mellett jelentősen rontaná Európa és főként Németország versenyképességét. Ráadásul a tartós ellenségeskedés végre megnyitna egy hatalmas, új piacot is a történelmének legmélyebb válságát élő amerikai hadiipari komplexum számára. Végül mindezt megkoronázza majd az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabad kereskedelmi egyezmény. Hogy minden akadály nélkül áraszthassa el a génmanipulált kukorica az Európai Uniót és persze a „szabad” Ukrajnát is, akadálytalanul onthassa kultúrszennyét Hollywood a már eddig is éppen eléggé szétvert lelkű Közép- és Kelet-Európára. A birodalmi konstruktőrök, mint mindig, most is profi munkát végeztek, hisz mindez ráadásul az orosz „agressziót” megfékező, a „szabad népeket” megvédő akciósorozatként adható el. Feltéve, hogy a világ valóban beveszi a birodalom legújabb tragikomikus hazugságait.” mho
Csigorin
2014. szeptember 05. 07:00
Ezt tudja mar Moszkva is? :)
Igo-Vandar
2014. szeptember 04. 22:35
"Rasmussen hangsúlyozta, hogy a NATO közvetlenül nem rendelkezik ilyen felszereléssel, következésképpen senkinek nem tud ilyet szállítani." Hahhh, még szerencse!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!