Kijev: Oroszország atommal fenyegeti Ukrajnát

2014. szeptember 01. 18:50

Az ukrán védelmi miniszter szerint Oroszország elveszítette Ukrajnával szembeni hibridháborúját, és nem hivatalos csatornákon keresztül már taktikai nukleáris fegyver bevetésével fenyegette meg Kijevet.

2014. szeptember 01. 18:50

„Oroszország elvesztette a hibridháborút Ukrajnában. Fegyveres erőink magabiztosan szorították vissza az orosz zsoldosok bandáit, semmisítették meg a diverzánsokat és a speciális alakulatok tagjait. Éppen ezért a Kreml arra kényszerült, hogy a reguláris orosz hadsereg teljes körű inváziójára váltson a Donyec-medence területén” — írta Facebook-oldalán hétfőn Valerij Heletej, aki leszögezte, hogy a Kijev által indított hadművelet Kelet-Ukrajna „terroristáktól” való felszabadítására befejeződött.

Az ukrán védelmi miniszter szavai szerint most az orosz hadsereg elleni védekezésre kell készülniük, amely szerinte nemcsak a szakadárok által megszállt területeket, hanem Ukrajna egyéb részeit is el akarja foglalni. A tárcavezető szerint olyan méretű háborúval áll szemben Ukrajna, amelyet a második világháború óta nem látott Európa.

Hangsúlyozta, hogy a háború áldozatait hamarosan nem százakban, hanem tízezrekben fogják számolni. „Az orosz fél nem hivatalos csatornákon keresztül már többször megfenyegetett bennünket, hogy ha nem hagyunk fel a szembenállással, taktikai nukleáris fegyvert vet be ellenünk” — írta a miniszter. Oroszország provokációjának nevezte azokat a követeléseket, amelyek Viktor Muzsenko vezérkari főnök leváltására irányulnak.

A miniszter szavai szerint éppen Muzsenko volt a keleti országrészben aratott ukrán győzelem tervének kiötlője. „Ha nem lett volna orosz invázió, befejeztük volna a terrorellenes művelet aktív fázisát már október elején, felszabadítva minden területet”  — állította. Hangsúlyozta, hogy a személycseréknek erősíteniük, nem pedig gyengíteniük kell az ukrán fegyveres erőket. Tájékoztatott arról, hogy az elmúlt héten hat magas rangú katonatisztet menesztettek hivatalából. „A helyüket olyan fiatal parancsnokok foglalták el, akik a harcmezőn bizonyították alkalmasságukat” — mondta.

Az utóbbi napokban a Donyeck melletti Ilovajszk városnál elszenvedett súlyos katonai veszteségekért az ukrán hadsereg felső vezetését tették felelőssé azoknak az önkéntes alakulatoknak a tagjai, parancsnokai, amelyek részt vesznek az említett településnél folyó harcokban. A hadvezetést gondatlansággal és rossz tervezéssel vádolták meg. Felvetették a védelmi miniszter és a vezérkari főnök személyes felelősségét is az ilovajszki tragédiáért. Heletej Facebook-bejegyzésében ugyanakkor azt is írta, hogy az orosz fegyveres erők is súlyos árat fizettek az Ukrajnába való behatolásért.

„Orosz katonák és tisztek százai ukrán földben leltek örök nyugalmat. A kritikus számú veszteség elkerülhetetlenül kijózanítja Oroszországot. Ezért nem szabad pánikba esnünk, meg kell mutatnunk, hogy az ukránok nem adják meg magukat. Ez a mi Nagy Honvédő Háborúnk, amelyben feltétlenül győzni fogunk” — hangoztatta a védelmi miniszter.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2014. szeptember 02. 09:22
Most komolyan van meg valaki aki elhisz ilyen baromsagokat? Oroszorszagnak ha beavatkozna a sima regularis hadero boven eleg lenne hogy harom nap alatt leradirozza Ukrajnat a terkeprol. Majd pont rajuk pazarolja az atomot.
Stadionban láttalak meg
2014. szeptember 02. 09:14
@Ángyán Páván És Timosenkonak van atomfegyvere. Neki nincs, de a mögötte álló sátánistáknak van
Stadionban láttalak meg
2014. szeptember 02. 09:01
CsillagHáború - az USA megelőző atomcsapást tervez a NATO Gladio szíven szúrja Európát The Truthseeker. https://www.youtube.com/watch?v=G4VbwkFv5tg Az USA megelőző atomcsapást tervez Oroszország ellen https://www.youtube.com/watch?v=kFxilZhYRcs
Stadionban láttalak meg
2014. szeptember 02. 08:58
Ne legyen igazunk, de kezd a helyzet a 2003-as iraki tömegpusztító fegyveres hazugságra hajazni. Tán csak nem ürögyet keres a sátánista, nagy-iSSraelt irányító háttérhatalom egy megelőző atomcsapásra? Ezeknél aljasabbak nincsenek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!