Gyorsreagálású alakulatot hoz létre a NATO

2014. szeptember 05. 15:41

Megállapodás jött létre a NATO walesi csúcsértekezletén egy új gyorsreagálású alakulat létrehozásáról. A néhány ezer fős szárazföldi erőt nagyon rövid idő alatt bárhol a világon be lehet majd vetni.

2014. szeptember 05. 15:41

Megállapodás jött létre a NATO walesi csúcsértekezletén egy új gyorsreagálású alakulat létrehozásáról. Ezt Anders Fogh Rasmussen főtitkár jelentette be péntek délután, az észak-atlanti szövetség kétnapos walesi csúcstalálkozójának főbb eredményeit ismertetve.

Rasmussen szerint az alakulatot „bárhol a világon” be lehet vetni kollektív védelmi, illetve válságkezelő feladatok végrehajtására nagyon rövid idő alatt. A főtitkár szerint az alakulat „néhány ezer fős” szárazföldi erőből áll, és műveleteit légi, haditengerészeti és különleges feladatokra kiképzett egységek támogatják.

Rasmussen szerint ehhez a NATO a szövetség területének „keleti térségeiben” hoz létre vezénylési és ellenőrző létesítményeket. 

Nem sokkal korábban David Cameron brit miniszterelnök azt mondta, hogy az új NATO-erő központja Lengyelországban lesz.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2014. szeptember 05. 20:28
A háborús góc elszigetelését az szolgálná, ha nem hoznának semmiféle intézkedést:intézzék el egy más között, ha problémájuk van egymással.Mindenféle hadi intézkedés a háború kiterjedését okozhatja-
GV0917
2014. szeptember 05. 17:09
Hmm.. gyors reagálás?? Ach, na ja! A Feldwebel elkiáltja magát:DEKUNG! az Infanterist hamarabb éri el a fedezéket, mint a gránát! Nem semmi!
Legális, jövedéki term. marihuánát!
2014. szeptember 05. 16:19
egy európai kontinentáli hadsereget kelle már létrehozni amibe a briteket be se engedik, ők menjenek csak a USraellel háborúzni
fractalized.bitstream
2014. szeptember 05. 15:55
Ők fognak leghamarabb aggódni, ha valami nem úgy megy, ahogy Bilderbergék elképzelték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!