Washington: Nem katonai megoldás kell Oroszország ellen

2014. augusztus 28. 20:46

Az Egyesült Államok kész további szankciókat bevezetni az Ukrajna által intervencióval vádolt Oroszország ellen - jelentette ki csütörtökön Washingtonban Jen Psaki, az amerikai külügyminisztérium szóvivője.

2014. augusztus 28. 20:46

Psaki szerint Washington több rendelkezésére álló lehetőséget mérlegel, amelyek közül a gazdasági büntetőintézkedések jelentik a leghatásosabb eszközt.

A katonai megoldás szerintünk nem a megfelelő megközelítés, hangoztatta Psaki, aki rámutatott, hogy az Egyesült Államok kormánya ehelyett inkább olyan eszközöket mérlegel, amelyek elvezetnek a diplomáciai megoldáshoz.

„Nyilvánvaló, hogy Oroszország nemcsak megerősítette kelet-ukrajnai jelenlétét, de harci alakulatokkal, páncélozott járművekkel, föld-levegő rendszerekkel közvetlenül be is avatkozott, aktívan harcol az ukrán erőkkel és közvetlen támogatás nyújt a szakadár megbízottjainak és a zsoldosoknak” - mondta Jen Psaki.

Mint mondta, az Egyesült Államok Oroszország fokozódó agressziójának tanúja Ukrajnában. Kitért rá, hogy Washington több európai kormányhoz hasonlóan halált nem okozó katonai eszközökkel támogatja Kijevet. A Krím félsziget orosz elcsatolását követően az Egyesült Államok és európai szövetségesei több lépésben szankciókat vezettek be Moszkva ellen, amelyek egyebek között korlátozták a szénhidrogén-kiviteltől függő Oroszországnak a nyugati pénzeszközökhöz és a modern olajipari berendezésekhez való hozzáférését.

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. augusztus 29. 15:42
Van rá egy 1000-esem, hogy most NATO fog veszíteni velünk.
kukagyerek
2014. augusztus 29. 12:55
"Washington: Nem katonai megoldás kell Oroszország ellen" ........ Okos megérzés! Nem volna jó rábaszni.
korona
2014. augusztus 29. 08:12
(bemásoltírás)---------------------------------------------------------------- A KÜLDEMÉNY NEM ODA ÉRKEZETT A cseh védelmi minisztérium sem tud a magyar T-72-es harckocsik érkezéséről 2014.08.28 21:07 A kormany.hu közleménye szerint hétfő reggel (2014.08.25.) az Excalibur Defense Kft. megkezdte a hadrendből kivont 58 darab T-72-es harckocsi elszállítását Cseh Köztársaság területére. Hídfő.net |T-72(A kép illusztráció) A Cseh Köztársaság Védelmi Minisztériumának kommunikációs vezetője, Jan Pejsek 2014.08.28-án, ma azt nyilatkozta, hogy a minisztérium nem tud arról, hogy bármilyen harckocsi is érkezne a Cseh Köztársaság területére Magyarországról. "A Cseh Köztársaság Védelmi Minisztériumának nincs semmi információja arról, hogy Magyarországról T-72-es tankok érkeznének egy cseh cégen keresztül az országba." - nyilatkozta Jan Pejsek a Ria Novosti hírügynökségnek. Pejsek hozzátette, hogy a védelmi minisztrérium nem adott ki engedélyt egy cseh cégnek sem magyar harckocsik importálására. Az anyacég, az Excalibur Defense Ltd. még nem kommentálta az eseményeket.
Orbán Páván
2014. augusztus 29. 00:02
vakhangya4 "Aztán mint egy patkányt nyírták ki Pakisztánban. Ugye tudod kiről beszélek?" Bin-Laden, ex-cia ügynökről?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!