Bevezették a halálbüntetést Donyeckben

2014. augusztus 19. 09:46

Új „büntető törvénykönyvet” fogadott el a szakadárok által kikiáltott „Donyecki Népköztársaság”. Eszerint bevezetik a halálbüntetést és külön katonai törvényszéket állítanak fel. Közben az ukrán hadsereg elérte Luhanszk központját, a harcok a város utcáin folynak.

2014. augusztus 19. 09:46

A donyecki szakadárok „államában” új „büntető törvénykönyvet” fogadtak el, ami alapján bevezetik a halálbüntetést és külön katonai törvényszékeket állítanak fel a közkatonáknak, valamint külön a tiszteknek.

Majd akkor fogjuk emberibbé alakítani büntetőtörvénykönyvet, ha vége lesz a háborúnak” – idézi a „miniszterelnök-helyettest” az Origo.

Közben az ukrán „terrorellenes erők” elérték Luhanszk központját, a város utcáin folynak a harcok. Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács szóvivője azt mondta: az ukrán erők körülzárták Donyeck-medence kulcsfontosságú városait, a szakadár fegyveresek pedig agresszívabbá váltak azt érezvén, hogy „a végét járják”.

Az UNIAN hírügynökség közben idézte keddre virradóra a Donbassz ukrán zászlóalj közleményét, amely szerint fegyveresei még egy ostromot indítottak a Donyeck megyei Ilovajszk városát uraló szakadárok ellen, és sikerült behatolniuk a város központjában, kitűzték az ukrán nemzeti lobogót. A városért folyó harcok idején a szakadárok Grad és Uragan típusú rakéta-sorozatvetőket és páncélozott hadieszközöket vetettek be a katonák ellen. A harcok folytatódnak, a város teljes mértékben még nem került a katonák kezére, de ez már csak idő kérdése – közölte a zászlóalj sajtószolgálata.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2014. augusztus 19. 15:14
Amerikában is be van vezetve..ott is majd emberibbé fogják változtatni egyszer.
korona
2014. augusztus 19. 14:31
Szerintem, maga a háború, mint a politika folytatása más eszközökkel, a XXI. században abszurd cslekvésnek számít. Erőszak, erőszakot szül. Kik indították vagy akik indították, kiknek a sugallatára, és miképpen gondolták, hogy nekik ebből NYUGALMAS hasznuk származik-e? ÉRTELMETLEN az egész erőszakkal történő háborúnak nevezett emberek gyilkolása. Vagy fogat gogért, szemet szemért? Ha így, akkor egy nem háborús időkorban elfogadható az ilyen törvénykezés, mint végső megróvás, de még ez is vitatható. Ne higgyen senki a háborút népszerűsítőknek! Azt azért teszik, hogy az első milliárdjukat megszerezzék. Amilyen elmés, értelmes az ember, ugyanakkor annyira eszetlen és végtelenül buta, érzéketlen, rövidlátó, kegyetlen, bitng, embertelen, szennyes erkölcsű is az ember.
3M..
2014. augusztus 19. 13:38
Rendben, akkor maradj az általad mértékadónak tartott hírportáloknál. Szebb Jövőt!
csuka
2014. augusztus 19. 12:13
"Klasszikus feudalizmus Ukrajnában, avagy miért nem siet a NATO a segítséggel?" https://kuruc.info/r/4/131852/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!