Légicsapást mért az ukrán hadsereg egy falura, civil áldozatok is vannak

2014. július 02. 14:10

Az ukrán hadsereg légicsapást mért a kelet-ukrajnai Sztanicja Luhanszka településre. Az ITAR-TASZSZ jelentése szerint civil áldozatai is vannak a támadásnak. Az éjjel Donyeck és Kramatorszk térségében tüzérségi támadást indított a hadsereg a szakadárok ellen, a szakadárok pedig aknavetőkkel támadtak meg egy ukrán határátkelőt. Eddig 27 ezren menekültek el Kelet-Ukrajnából.

2014. július 02. 14:10

Szerdán légicsapást mért az ukrán hadsereg a Luhanszk közelében lévő Sztanicja Luhanszka településre. Az ITAR-TASZSZ jelentése szerint a támadás során „házak omlottak le, áldozatok vannak a békés lakosság körében”. 

A donyecki szakadárok vezetője azt közölte: az éjjel tüzérségi támadást indított ellenük a hadsereg Donyeck és Kramatorszk térségében, aminek több halálos áldozata van. 

Kedden fegyveres szakadárok ostromolták meg a Belügyminisztérium Donyeck-megyei főosztályának épületét. Az épületben jelenleg is fegyveresek tartózkodnak – közölte Olekszandr Lukjancsenko donyecki polgármester.

Donyeck és Luhanszk megyéből 27 ezer embert evakuáltak szerdáig a rendkívüli helyzetek állami szolgálatának közlése szerint. Az ukrán kormány felállított egy kormányközi koordinációs törzset, amely a konfliktus által érintett területről menekülőknek szociális ellátást nyújt.

Szerdán azt közölte az Ukrán Biztonsági Szolgálta (SZBU), hogy őrizetbe vettek egy szakadár vezetőt, aki épp fegyverek vásárlásáról tárgyalt. Az SZBU szerint az elfogott Volodimir Kolosznyuk felelős a donyecki szakadárok felfegyverzéséért. A férfit terrorszervezet létrehozásának vádjával állítják bíróság elé.

Szerdára virradóra az oroszbarát szakadárok egy csoportja aknavetővel támadt egy ukrán határátkelőre. A szakadárok rálőttek a határőrök egy csoportjára is, amely a szolgálatot átvenni érkezett a határátkelőhöz. Egy határőr meghalt, többen megsebesültek.

A szakadárok Szlovjanszk térségében kilőttek egy ukrán harckocsit, valamint egy terepjárót és több ágyút is harcképtelenné tettek – foglalja össze a szerdai eseményeket az Index.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2014. július 02. 16:04
Ezek után ha az oroszok bevonulnának, messzemenően helyeselném. A saját állampolgárok bombázása háborús bűntett.
oskar
2014. július 02. 15:41
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_07_02/photo-Oroszorszag-felszol-tja-Ukrajnat-hogy-mellozze-a-bekes-varosok-elleni-tuzet-FOTO-1066/?slide-1
Kárpáti Zoltán
2014. július 02. 15:21
Porosenko megoldása az, hogy megsemmisíti fél Ukrajnát? Akkor minek is neki az a fele?
Akitlosz
2014. július 02. 15:11
Pár perce tették fel ezt a videót a szétbombázott faluról: http://www.youtube.com/watch?v=OFEFIqxPXm4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!