Ukrajna: szabadon engedték az EBESZ-megfigyelőket

2014. május 03. 13:16

Szabadon engedték a korábban Kelet-Ukrajnában foglyul ejtett EBESZ-megfigyelőket az oroszbarát szakadárok. Közben a Szlovjanszk melletti Andrivkánál is komoly harcok kezdődtek. A Dnyeszter Menti Köztársaságból is érkeztek az oroszbarátok oldalán harcoló csoportok. Az ukrán terrorelhárítók szerint a donyecki régióban háború van.

2014. május 03. 13:16

A szakadárok szabadon engedték az egy héttel korábban Kelet-Ukrajnában foglyul ejtett EBESZ-megfigyelőket szombat délelőtt.

Szombaton Putyin is megszólalt az odesszai események kapcsán: a vérontásért az ukrán hatóságokat tette felelőssé. Hozzátette: az odesszai eseményeket követően lehetetlenné válik Oroszország vagy más állam számára meggyőzni a Délkelet-Ukrajnában élőket arról, hogy tegyék le a fegyvert.

Az Egyesült Államok közleményben az erőszak beszüntetésére szólította fel mindkét felet. „Az értelmetlen áldozatokhoz és sebesülésekhez vezető erőszak és zűrzavar elfogadhatatlan” – írta a Külügyminisztérium.

Az ukrán hatóságok azt közölték, hogy a Dnyeszter Menti Köztársaságból is érkeztek az oroszbarátok oldalán harcoló csoportok – írja az Index. Ez a terület hivatalosan Moldáviához tartozik, egyetlen más állam sem ismeri el a függetlenségét.

Harcok dúlnak Andrivkánál és Kramatorszkban is, ahol az ukrán kormányerők visszafoglalták a korábban megszállt állami épületet. Az ukrán terrorelhárító szolgálat szerint a donyecki régióban „nem valamiféle rövidtávú felkelés, hanem háború” van.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kárpáti Zoltán
2014. május 04. 10:36
Délkelet-Ukrajnát megtámadták, mozgósításra és népfelkelő felszabadító hadsereg felállítására van szükség, ami a kijevi katonai junta csapatait kiveri, és felszabadítja Délkelet-Ukrajnát a fasiszta megszállás és terror alól, ami mögött a nyugati imperializmus áll, ami kijevi bábjain keresztül szolgaságba akarja vetni egész Ukrajnát.
Kárpáti Zoltán
2014. május 04. 10:10
Hadsereggel szemben csak hadsereggel lehet harcolni, és nem csak az épületeket védeni és várni a támadást. Szükség van mobil ütőképes hadseregre is, ami képes ellencsapást mérni és rajtaütni az ellenségen, és visszaszorítani azt.
pitypang1125
2014. május 04. 08:06
Már csak azt kell megvárni, hogy mikor indul meg a maci!
Laibach
2014. május 03. 22:50
Erre is figyelni kell, mert lehet, hogy kezd majd hozzánk is begyűrűzni szép lassan az ukrán válság.. "..Számos befektető elvitette pénzét vagy annak egy részét a Franklin Templeton befektető társaság alapjaitól, mivel úgy vélik, túl sok kockázatos ukrán állampapírt tart portfóliójában. Ez a befektetési társaság tartja kezében a legnagyobb magyar kötvénycsomagot. A Napi Gazdaság információi szerint a Templeton a magyar központi költségvetés adósságának 12,2 százaléka felett rendelkezett december végén..." http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kitort_a_panik_menekul_a_toke_a_magyar_kotvenyek_vevojetol.580775.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!