Összejátszhatott az orosz hatalom az ukrajnai szakadárokkal

2014. május 05. 12:58

Rögzített telefonbeszélgetések kerültek elő, amelyen Vlagyimir Lukin orosz emberi jogi biztos egyeztet a donyecki szakadárok parancsnokával.

2014. május 05. 12:58

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat birtokába jutott hangfelvételen Vlagyimir Lukin orosz emberi jogi biztos egyeztet Igor Girkinnel, a donyecki szakadárok katonai vezetőjével. Lukin Donyeckbe érkezéséről tájékoztatta Girkint, és beszélni akart vele. Lukin egyébként az Európa Tanács képviselőivel egy időben érkezett Donyeckbe, és arról beszélt Girkinnel, hogy végig kell vinniük „ezt a dolgot” – amivel kapcsolatban Girkin nem tiltakozott, mert már korábban tájékoztatták. 

A beszélgetés valószínűleg az EBESZ-megfigyelők elengedésére vonatkozik. A korábban foglyul ejtett megfigyelőket szombaton engedték el, azt követően hogy többek között az orosz külügyminiszter is ezt kérte. A Forbes azt írja, hogy a felvétellel lelepleződött Putyin hazugsága, miszerint Oroszországnak nem volt semmi köze az ügyhöz.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MOPO3OB
2014. május 05. 23:30
Az oroszok közbenjárnak, hogy elengedjék az EBESZ megfigyelőket akkor az a baj! Ha nem járnak közben az a baj! Közben nem titkoltan CIA és FBI ügynökök érkeztek a senki által meg nem választott ukrán kormány támogatására. Ezeknek a nyugati újságíróknak már semmi nem jó. :)
Akitlosz
2014. május 05. 18:39
Aki hazudik az Amerika, a nyugat. Ők pénzelték, csinálták a puccsot. Nagyon helyes, hogy Oroszország megvédi az Ukrajnában élő oroszokat a nemzetiség ellenes illegitim puccsista rezsimtől. Ha valamelyik NATO tagállamban történne egy oroszbarát puccs, azt kizárt, hogy Amerika, az EU, a NATO elismerné legitim hatalomnak, s rövid időn belül küldenék a csapataikat, ha nem a bombázóikat.
Csigorin
2014. május 05. 17:06
Most ebben megis mi a "leleplezo"? PErsze hogy egyeztetett veluk, azert kuldtek oda. Az volt a megbizasa, hogy beszeljen a szakadarokkal es vegye ra oket az EBESZesek elengedesere. Mi itt a nagy "leleplezes"??
várúr
2014. május 05. 16:58
Az ET képviselői mehetnek a donyecki oroszok közé, az orosz emberi jogi biztos nem. Az USA alelnöke, Biden, és a CIA igazgatója mehetnek Kijevbe, orosz vezető nem. AZ USA adhat a puccsra 5 milliárd dollárt, oroszok az oroszokat egy kopejkával se támogathatják. CIA és FBI ügynök segítheti az ukrán puccsistákat, orosz az orosszal még telefonon se beszélhet. Szerencsétlen ukránok... A Nyugat érvei, módszerei ostobák, de alkalmasak egy ország tönkretételére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!