Merkel: Meg kell őrizni az EU egységét

2014. május 06. 16:21

A német kancellár szerint az uniónak egységesen kell fellépnie Oroszországgal szemben, akkor is, ha gazdasági büntetőintézkedéseket kell bevezetni.

2014. május 06. 16:21

Egységesen kell fellépnie az Európai Uniónak Oroszországgal szemben, akkor is, ha gazdasági büntetőintézkedéseket kell bevezetni – mondta a német kancellár kedden Berlinben. Angela Merkel a ciprusi elnökkel folytatott megbeszélése után tartott tájékoztatón hangsúlyozta: az esetleges szankciók eltérő hatással lehetnek az egyes tagállamokra, hiszen csak a földgázellátást tekintve hat tagország 100 százalékban függ az orosz szállításoktól, további 12 országban pedig 50 százalék feletti az orosz részarány a gázfelhasználásban.

A kancellár szerint ugyanakkor fontos, hogy a 28 állam „ugyanazzal az üzenettel forduljon Oroszország felé”. Nikosz Anasztasziadisz ciprusi államfő hozzátette, hogy országa rendkívül nagy mértékben függ az orosz gazdaságtól, de a kormány így is támogatná „egyes szankciók” bevezetését, ha nem marad más megoldás.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. május 06. 22:03
Nem kell.
korona
2014. május 06. 19:58
(bemásoltírás)---------------------------------------------------------------------- A ROTHSCHILD-PÉNZRENDSZER VÉGE A Nemzeti Fizetési Rendszer zöld utat kapott Oroszországban 2014.05.06 16:01 Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta a törvényt tegnap, miszerint Oroszországban meg kell teremteni a Nemzeti Fizetési Rendszert. Az NFR a Visa és Mastercard rendszereket kiváltó megoldás lesz orosz bankok egymás közötti tranzakcióihoz mind üzleti, mind lakossági szinten is. Tervezik, hogy a későbbiekben nemzetközi rendszerré feljelsztik a megoldást. A Mastercard és a Visa mindketten csatlakoztak az Oroszország ellen bevezetett szankciókhoz, szinte azonnal. Április 28-án az USA 17 bank ellen vezetett be szankciókat, közöttük az "Oroszország" kisbank ellen is, ahol feltételezések szerint az orosz állami tisztviselők vagyonai vannak. A probléma az volt, hogy az "Oroszország" bank már akkor a PRO 100 Sberbank által fejlesztett fizetési rendszert használta, így ezek a szankciók csak annyiban érintették az állami szervek dolgozóit, hogy nem tudtak külföldre utalni, de a pénzükhöz így is hozzájuthattak. Egyetlen dolog, amit az Egyesült Államok elért ezzel, hogy Oroszország végre belátta, hogy szükséges, egy a nyugattól teljesen független tranzakciós és bankkártyamegoldás bevezetése, hiszen a nyugat a pénzügyi rendszerek felügyeletén keresztük képes a legerősebb nyomásgyakorlás végrehajtására egy "fegyelmezetlen" ország esetében. Az NFR bevezetésével foglalkozó cég 100% orosz állami tulajdon lesz. A következő két évben tervezik lecserélni az Oroszországban már forlalomban levő hozzávetőlegesen 100 millió bankkártyát az új rendszer kártyáira. Ezzel a Visa és a Mastercard ki lesz szorítva Oroszországból, és a nyugati megfigyelőrendszerek se lesznek képesek tájékozódni az országon belüli pénzmozgásokról. A bejelentésre a Visa részvényei 5%-ot gyengültek, a tendencia azóta is tart. A két nyugati cég próbált szépíteni a napokban különféle nyilatkozatokkal, de az oroszok már közben Kínával tárgyalnak, mert az NFR érdekli Kínát is. A cél, hogy ezen a fizetési rendszeren keresztül bonyolítsa a két ország a nyersanyagtranzakciókat (is) egymás között, így megpróbálkozva kizárni az Egyesült Államokat és a globális pénzügyi háttérhatalmat mind a pénzáramlásból a két ország között, mind a tranzakciók nyomonkövethetőségéből is. Nagy Kálmán
Háború a Nemzet ellen
2014. május 06. 19:52
A KGB, miután megtalálta a spermát (az egykori NDK területén, elrejtve valakinél), és rájött, hogy életképes spermiumokról van szó, elindította egyik talán legbizarrabb titkos projektjét: létrehozni Adolf Hitler egy utódát. Az ügyröl tákékoztatták a nyugati illuminatikat is (mint tudjuk, hidegháború ide-oda, legfelsöbb szinten a szovjet vezetés és a Rothschildek/Rockefellerek közt bizonyos mértékig együttmüködés volt..) , és megegyezezés született, hogy Gretl Braun, Eva Braun fiatalabb, életben maradt leánytestvére lesz megtermékenyítve mesterségesen Hitler spermájával. http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=68:a-hitler-leanyzo-rothschild-negyedik-birodalma-es-meg-sok-minden-mas&catid=6:titkos-tarsasagok&Itemid=43
Háború a Nemzet ellen
2014. május 06. 19:50
S most! Nézzük meg az ONI egyik még 2007-es kiszivárogtató írását, melyböl már a kukac.sk-n én is fordítottam, és tartalmaz néhány igazságot... http://www.whatdoesitmean.com/index973.htm http://www.kukac.sk/portal/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=919 „A történet az egykori kommunista Kelet-Németország egyik náci háborús bünösöket fogva tartó börtönében kezdödik, amikor is a szovjet KGB rájön arra, hogy az ott fogva tartott egyik, Mengeléhez hasonló "halálangyal", bizonyos Dr. Carl Clauberg, jóval több annál, mint ahogy eredetileg gondolták. Valójában a náci Németország mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó kutatásának az atyja: http://www.shoah.dk/doctors/clauberg.htm
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!