Készültségben a moldáv hadsereg

2014. május 06. 09:04

Az ukrajnai határ mellett riadókészültségbe helyezik a moldáv biztonsági erőket. Ezt azután közölték, hogy Odesszába érkezett a Nemzeti Gárda önkénteseiből alakult különleges egység Ukrajnában.

2014. május 06. 09:04

A moldáv elnök, miniszterelnök és parlamenti elnök közös közleményben jelentette be, hogy készültségbe helyezik a biztonsági erőket az ukrán határ mentén. Azt is elrendelték, hogy a biztonsági erők minden szükséges lépést tegyenek meg a közrend biztosítása érdekében. A közleményt azt követően adták ki, hogy Odesszába érkezett a Nemzeti Gárda önkénteseiből alakult különleges egység Ukrajnában. 

A hivatalosan Moldáviához tartozó Dnyeszter Menti Köztársaságban – amely saját függetlenségét már Moldávia függetlenedésével kimondta – 2006-ban már népszavazás volt az Oroszországhoz való csatlakozásról, de ezt semelyik állam nem ismerte el. A Dnyeszter Menti Köztársaság egyik parlamenti képviselője a Krím annexiója után nem hivatalos levélben kérte Oroszországot, hogy nekik is tegyék lehetővé a csatlakozást – írja az Index.

Pár napja a Dnyeszter Menti Köztársaságból is érkeztek az oroszbarátok oldalán harcoló csapatok Kelet-Ukrajnába.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valattila1
2014. május 06. 12:20
" Krím annexiója után nem hivatalos levélben kérte Oroszországot, hogy nekik is tegyék lehetővé a csatlakozást" Ott nincs palagáz.
botika
2014. május 06. 10:24
Kapcát cseréltek.
kjkj945
2014. május 06. 10:02
És mit szól ehhez Ponta??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!