Kijev: Orosz deszantosokat azonosítottak Kelet-Ukrajnában

2014. április 16. 12:36

Kijevi bejelentés szerint orosz deszantosokat azonosítottak a terrorellenes művelet során a kelet-ukrajnai Szlovjanszkban és Kramatorszkban. Helyi médiajelentések szerint a kelet-ukrajnai szakadárok a helyszínre érkező ukrán harci járművek közül többet is a hatalmukba kerítettek, de az ukrán védelmi minisztérium ezt cáfolta.

2014. április 16. 12:36

Az ukrán miniszterelnök-helyettes bejelentése szerint orosz deszantosokat azonosítottak a terrorellenes művelet során a kelet-ukrajnai Szlovjanszkban és Kramatorszkban. 

A Donyeck megyében tartózkodó orosz fegyveresek a Kupjanka-1 légideszantos csapatok 45. ezredéhez tartoznak, amelyeknek az állandó állomáshelye Moszkva környékén van – mondta Vitalij Jarema ukrán első miniszterelnök-helyettes szerdán.

Eközben helyszíni médiajelentések szerint Kramatorszkban szakadárok símaszkos fegyveresek segítségével feltartóztatták és elfoglalták a terrorellenes műveletben részt vevő erőknek a városba behatoló hat páncélozott harcjárművét, és kitűzték rájuk az orosz zászlót. Nem sokkal később három, orosz zászlót lobogtató katonai jármű tűnt fel Szlovjanszkban. 

A védelmi minisztérium szóvivője később cáfolta a sajtónak, hogy a szakadárok harcjárműveket szereztek volna meg az ukrán fegyveres erőktől Kramatorszkban. Bohdan Szenik azt mondta, hogy az orosz zászlót lengető katonai járművekről készült felvételek hamisak. Hozzátette, hogy a fotón letörölték a járművek azonosító számát, a videofelvétel pedig nem is Kramatorszkban, hanem egészen más helyen készült. 

Kramatorszkban eközben az oroszbarát szeparatisták megerősítették barikádjaikat.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kárpáti Zoltán
2014. április 16. 14:04
„A Donyeck megyében tartózkodó orosz fegyveresek a Kupjanka-1 légideszantos csapatok 45. ezredéhez tartoznak, amelyeknek az állandó állomáshelye Moszkva környékén van” És ezt honnan tudja? Az ujjából szopta ki? Hazudoznak össze-vissza...
Akitlosz
2014. április 16. 13:27
Közben az amerikaiak tengeri erőiket a Perzsa Öbölből a Földközi tengerre és az Atlanti óceánra csoportosítják át. Ha az oroszok elérik az odesszai körzetet, akkor Moldovát is célszerű lesz felosztani Románia és Oroszország között a Dnyeszter mentén.
Akitlosz
2014. április 16. 13:18
Erről a képről van szó: http://cdn.ruvr.ru/2014/04/16/1505573250/547752.jpg Aztán döntse el mindenki maga, hogy átállt ukrán katonák vagy sem!
egysegelem
2014. április 16. 13:16
Azt kell mondjam amit minden nap elmondok, a NATO elore megirta mi lesz Putyin forgatokonyve az elcsatolasra es hat szo szernit bejon. Egyszeruen az ipari korzetek lenyulasarol van szo, semmi tobbrol a tobbi puder.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!