Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Nem tudni, mi lett a 15 éve megbukott Mečiarral

2013. szeptember 26. 18:45

Tizenöt éve nyerte meg a szlovák parlamenti választásokat Vladimir Mečiar, de kormányt alakítani nem tudott. Azóta fokozatosan kikopott a politikai életből, olyannyira, hogy mára azt sem lehet pontosan tudni, hogy hol van – derül ki a bumm.sk összeállításából.

2013. szeptember 26. 18:45

1998. szeptember 25-26-án, tizenöt éve bukott meg Vladimir Mečiar a szlovák parlamenti választásokon – illetve a választást megnyerte, de Ján Slota SNS-én kívül nem volt más politikai erő, aki koalícióra lépett volna Mečiar pártjával, a Demokratikus Szlovákiáért Mozgalommal (HZDS). Így nem alakíthatott kormányt, s Mečiar pályája lefelé kezdett ívelni. 2006 és 2010 között Fico mellett koalíciós partnerként visszatért a kormányba, majd 2010-ben végleg kiesett a parlamentből – azóta a saját maga által alapított párt elnöki posztjától is megfosztották Mečiart – írja a bumm.sk.

Azóta teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, a Sme című szlovák napilap szerint ugyan Szlovákiában tartózkodik, de nem tudni, hogy hol. Egykori minisztere a HZDS legutóbbi kongresszusán – amelyen Mečiar már nem is vett részt – gyógykezelést emlegetett az egykori „háromszoros” miniszterelnökkel kapcsolatban.

A bumm.sk kiemeli, hogy a Mečiar-kormányok időszaka alatt harapódzott el Szlovákiában a vadprivatizáció, az agresszív politikai stílus, és „a titkosszolgálat gátlástalan” felhasználása „akár emberrablásra és gyilkosságra” sem volt példa nélküli, ahogy az is megtörtént, hogy Mečiar állami cégek igazgatói székébe egy éjszaka alatt helyezte saját embereit.

Kép: parameter.sk

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2013. szeptember 26. 21:50
Nem tudni, mi lett a 15 éve megbukott orbánnnal. Tényleg mi lett? Villanyoszlop, vagy egyszerűen elfelejtették? Mi lett vele?
kjkj945
2013. szeptember 26. 20:01
http://mandiner.hu/cikk/20130909_molnar_norbert_meciar_balra_el_huszonharom_ev_utan balra el!!!!!
fogd a pénzt és kuss
2013. szeptember 26. 19:52
egy horn aki horn sorsára jutott
Akitlosz
2013. szeptember 26. 19:34
Na és ez most miért is érdekes, hogy hol van Meciar? Nem körözi a rendőrség. Vagy interjút akarnak vele, vagy mi? Esetleg megtennék miniszterelnöknek? Szóval mi is ennek a hírnek az aktualitása? Én sem tudom, hogy hol van Meciar, de nem is írok abból, amit nem tudok cikket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!