Washington Post: Az NSA a tengeralatti kábelek forgalmát is figyeli

2013. július 10. 20:02

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség a tengeralatti optikai kábelek adatforgalmát is megfigyeli a The Washington Post online kiadásának értesülései szerint.

2013. július 10. 20:02

Az óceánok fenekére lefektetett optikai kábelek adatforgalmát is megfigyeli az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség – írta szerdán internetes kiadásában a The Washington Post.

A lap a weboldalán közzétette az NSA egy titkos powerpoint-ábráját, amelyből kiderült, hogy az elektronikus hírszerzésre szakosodott szolgálat az Egyesült Államok területén kívül tartózkodó külföldiek adatforgalmát kétfajta módszerrel figyeli meg. Az NSA egyfelől, a PRISM fedőnevű program keretében, azokra az információkra összpontosít, amelyet az amerikai webszolgáltatók titokban juttatnak el hozzá, másfelől pedig, Upstream kódnév alatt, az üvegszálas kábeleken és infrastruktúrán átáramló adatfolyamot ellenőrzi.
 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heep
2013. július 10. 21:39
Még emlékszem a nyolcvanas évekből, hogy amikor Amerikával beszéltem telefonon akkor az amerikai partner mit össze poénkodott, hogy most veszi magnóra a beszélgetésünket a magyar elhárítás. Bezzeg náluk ilyen nem történhetne meg. Legfeljebb egyedi esetekben, külön bírói engedéllyel hallgatható le valakinek a telefonja. Rég volt és talán már akkor sem volt igaz.
Arivistus
2013. július 10. 21:27
Remélem ezen kémkedési ügy után kisebb lelkesedéssel fogják kioktatni Magyarországot az emberi jogokról, meg a demokráciáról. Bár ez egy hiú remény.
hátakkor
2013. július 10. 20:52
a kémek kémkednek
nagykata
2013. július 10. 20:42
lehallgatták már a 70-es években is. sajnos ebben nincs semmi meglepő. és azt is lehet, lehetett tudni, hogy a teljes internet forgalmát lementik, mert vannak olyan megoldások a piacon, amelyek erre képesek. mert ugye, ha nem erre használnák, akkor mire, is ki veszi meg, ugyancsak mire?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!