Hivatalosan is lemondott Nečas

2013. június 17. 18:15

Hivatalosan lemondott tisztségéről Petr Nečas cseh miniszterelnök hétfőn este. Miloš Zeman államfő a kormányfő lemondását elfogadta, s egyben megbízta Nečast, hogy kormánya ügyvezetőként az új kormány felállásáig maradjon hivatalában.

2013. június 17. 18:15

Milos Zeman államfő a kormányfő lemondását elfogadta, s egyben megbízta Necast, hogy kormánya ügyvezetőként az új kormány felállásáig maradjon hivatalában. Zeman megjegyezte: a lemondott kormánynak a folyó ügyeket kell vinnie, s nem lenne szabad stratégiai döntéseket hoznia.

A miniszterelnök lemondása a cseh alkotmány értelmében egyben a kormány távozását is jelenti. A politikus lemondó levelét a prágai Hradzsinban adta át Milos Zeman köztársasági elnöknek. A belpolitikai helyzet rendezésének további forgatókönyvét az államfő határozza meg. Az ő jogkörébe tartozik, hogy megbízást adjon valakinek az új kormány megalakítására.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!