Osztrák külügyminiszter: Magyarország vissza kell térjen az európai jog talajára

2013. március 16. 09:47

Orbán Viktor miniszterelnök „intézkedéseivel elérkezett az elfogadhatóság határára”, tisztázni kell az alkotmány körüli jogi kérdéseket – mondta a konzervatív Michael Spindelegger osztrák külügyminiszter pénteken egy osztrák napilapnak adott interjúban.

2013. március 16. 09:47

A Der Standard című liberális lap kérdésére Spindelegger kijelentette, hogy természetesen továbbra is partnernek tekinti Orbán Viktort. „Magyarország ugyanolyan tagállama az EU-nak, és Orbán mögött hihetetlen parlamenti többség áll” – mondta a konzervatív politikus a lap internetes változatában pénteken közzétett interjúban.

Spindeleggert, aki egyben az alkancellár tisztségét is betölti, egy főként osztrák belpolitikai témákról szóló terjedelmes interjú végén kérdezte a lap a magyar alkotmány körüli vitáról. „Csak azt tanácsolhatom neki (Orbán Viktornak), hogy az új alkotmány körüli minden jogi kérdést tisztázzon az európai jog szempontjából” – mondta a kormányfőhelyettes. „Magyarországnak vissza kell térnie az európai jog talajára” – tette hozzá.

Összesen 278 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. március 17. 12:24
Oké, de annak volna pár előfeltétele. Amint a jó európai németek megbüntették a volt nsdap vezetőket, a stasi ügynököket, ahogy kell. Mi meg továbbra is kiemelt nyugdíjjal jutalmazzuk őket. Ehelyett meg kéne őket büntetni, ahogy a németek tették. Az első lépésnek az európai joghoz közelítésben ennek kéne lennie.
Pithecus
2013. március 17. 11:00
Európának meg azt tanácsolom: térjen vissza a józan ész talajára!
BőröndÖdön
2013. március 17. 07:30
Jé,a konzervatívok is így látják?!Orbánváltást 2014-ben!
Next adósság
2013. március 17. 06:36
Nem járt Bajnai papája Ausztriában? Mintha Bajnai ikertestvére lenne. Lehet vonzodik a libákhoz is, vagy az árához. Hümm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!