Négymilliárdot ad a kormány a Friends of Hungary Alapítvány létrehozására

2012. december 07. 09:16

Csaknem négymilliárd forintot csoportosít át a kormány a Friends of Hungary Alapítvány létrehozásának és működési költségeinek finanszírozására a tartalékból – derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából.

2012. december 07. 09:16

A kabinet múlt héten határozott arról, hogy elfogadja és támogatja azt a célkitűzést, amely „a diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek erősítése céljából” Friends of Hungary elnevezéssel egy egyesült államokbeli – 15 millió amerikai dolláros alapító vagyonú – alapítvány létrehozására irányul. Az alapítványban az állam tulajdonosi jogait a Miniszterelnökség gyakorolja.

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat 3,88 milliárd forint átcsoportosítását rendeli el a rendkívüli kormányzati intézkedésekre biztosított keretből az alapítvány létrehozásának és működési költségeinek finanszírozására. Az azonnali hatályú átcsoportosításért Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter felel, az elszámolás és a fel nem használt pénz visszafizetési határideje 2013. június 30.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Basiliscus
2012. december 07. 12:38
Ki ennek az alapítványnak a főmuftija? Lázár-Lézer vagy Navracsics?
Secnir
2012. december 07. 10:57
tehát ha jól értem, akkor a kormány csinált amerikában egy alapítványt, beletol 15 millió usa dollárt, ő felügyeli, nincs beszámolási kötelezettsége, hogy mire költi, és ha "esetleg" marad benne valami pénz, azt jövő júniusban az alapítvány visszautalja? csak én érzem úgy, hogy konkrétan kivisznek 15 millió dolcsit az országból büntetlenül és elszámolatlanul? kérdem én ezt úgy, hogy az MNB-hez még nem nyúltak hozzá, lehet, hogy jövőre majd az MNB valutatartaléka kerül át az alapítványhoz...
trespass
2012. december 07. 10:41
Lefordítva: a miniszterelnökség megajándékozta magát 15millió dollárral. Ki fogja ellenőrizni, hogy mi a rákra utalják a pénzeket? Senki. Nyilván azért ilyen kurva nagy összeggel, hogy ha véletlenül valami gyengeelméjű beszállna némi kis pénzzel, akkor se legyen akkora része, hogy beleszólhasson bármibe. Meglehetősen primitív formája a lopásnak, de a hívők ezt is szeretik.
krisztoforo48
2012. december 07. 10:35
Ez a befektetés többet ér azért,mint a Soros alapítvány 4 milliárdja,de ez is fölösleges,más helye is lett volna.Azért vannak a külügyi képviseletek,hogy ezt a munkát elvégezzék,nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!