Gingrich is visszalépett a republikánus elnökjelöltségi küzdelemtől

2012. május 03. 08:45

A volt amerikai képviselőházi elnök hivatalosan is bejelentette, hogy visszalép a Republikánus Párt elnökjelöltségi küzdelmeitől. Az elnökjelölti poszt várományosa, Mitt Romney mellett most már csak a teljesen esélytelen Ron Paul maradt versenyben.

2012. május 03. 08:45

Newt Gingrich volt amerikai képviselőházi elnök szerdán Alexandriában hivatalosan is bejelentette, hogy visszalép a Republikánus Párt elnökjelöltségéért folytatott küzdelemtől. „Ma felfüggesztem a kampányomat. A kampány felfüggesztése azonban nem jelenti az állampolgárságom felfüggesztését is” – közölte a politikus, rámutatva, hogy aktív marad az amerikai politikában.

Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor április eleji visszalépése óta egyértelmű, hogy a republikánusok elnökjelölti posztjának várományosa Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó. Rajta kívül már csak a teljesen esélytelen Ron Paul texasi képviselő maradt versenyben azért, hogy a novemberi választáson Barack Obama elnök kihívója lehessen.

A republikánusok – a most már tét nélkülivé vált – előválasztási maratonjuk következő fordulóját jövő kedden tarják, amikor az ellenzéki párt indianai, észak-karolinai és nyugat-virginiai támogatói fejezhetik ki akaratukat az Obamával szemben kiállítandó elnökjelölt személyével kapcsolatban. Romney  a jelenlegi állás szerint 841 küldött szavazatára számíthat a republikánusok augusztusi országos fordulóján, ahol hivatalosan is megválasztják párt elnökjelöltjét. Ez több mint a 11-szer annyi, mint a Paul mögött álló delegátusok száma. Az elnökjelöltség elnyeréséhez 1144 szavazatra lesz szükség.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!