Sarkozy veszítene a második fordulóban

2012. április 03. 22:02

Nicholas Sarkozy francia államfő az előzetes felmérések szerint a második fordulóban alulmaradna az újraválasztásáért folytatott harcban.

2012. április 03. 22:02

Egy kedden nyilvánosságra hozott felmérés szerint a konzervatív Nicholas Sarkozy nyerné a francia elnökválasztás április 22-i első fordulóját, ám a május 6-i második forduló nyertese a szocialista Francois Hollande lenne, mivel a többi, alulmaradó jelölt hívei inkább a szocialista politikusra adnák voksukat — írja a HVG. A jelenlegi francia elnöknek ugyan sikerült valamelyest javítania megítélésén, a múlt heti toulouse-i merénylet határozott kezelése kis mértékben fordított az eddig Sarkozy számára negatív trenden, ám láthatóan ez még nem elég a győzelemhez.

A Le Monde című napilap megbízásából készült Ifop-felmérés adatai szerint az első fordulóban Sarkozy a szavazatok 29,5, Hollande 27,5 százalékát szerezné meg, a szélsőbaloldali Mélenchon pedig a negyedik helyre szorította vissza a radikális Marine Le Pent. A második fordulóban azonban Hollande lenne a győztes, mintegy 10 százalékot verve Sarkozyre.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anticonstitutionnelle
2012. április 04. 08:15
Lesz itt nagy sírás-rívás mikor kiderül, hogy senki nem akarja finanszírozni tovább a heti 35 órás lébecolást.
egysegelem
2012. április 03. 22:48
Remelem Sarkozy nyer!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!