Újabb állam állt Romney mellé

2012. február 05. 10:25

Egy lépéssel közelebb került a Republikánus Párt támogatásának megszerzéséhez Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó Nevada állam elnökjelölt-választó gyűlésein. A mérsékelt jelölt többek között azt is kiemelte: győzelme esetén olyan erőssé teszi az amerikai haderőt, hogy „senkinek eszébe se jusson kihívást intézni ellene”.

2012. február 05. 10:25

Fölényes győzelemmel szerezte meg az USA Republikánus Pártjának nevadai elnökjelölt-állító gyűléseinek támogatását Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó. A politikus a szavazatok 43 százalékának összeszámlálása után 44 százalékos támogatottsággal állt az élen a megosztott mezőnyben.

 
Romney már meglehetősen korán - a voksok 13 százalékos feldolgozottságánál - győzelmi beszédet mondott követői előtt Las Vegasban. A nevadai diadalával a politikus a republikánus jelöltállítási verseny eddigi öt fordulója közül hármat nyert meg.
 
A riválisaihoz képest mérsékeltnek tartott jelölt azt ígérte, hogy a Fehér Házba jutva „megmenti Amerika lelkét”, csökkenti a kormányzati kiadásokat, az adók növelése nélkül egyensúlyba hozza a szövetségi költségvetést, visszavonja a hivatalban lévő elnök egészségbiztosítási reformját, kiáll a vallásszabadság mellett, olyan erőssé teszi a haderőt, hogy „senkinek eszébe se jusson kihívást intézni ellene”.
 
A második helyezést Newt Gingrich volt képviselőházi elnök érte el 25 százalékos támogatottsággal, a harmadik a libertariánus Ron Paul texasi képviselő lett, az utolsó helyet pedig Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor szerezte meg.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugi
2012. február 05. 21:07
Ezért nézed.
realista
2012. február 05. 21:02
Az amerikai elnökválasztás a demokrácia paródiája. Show műsor a sok birkának.
L066H
2012. február 05. 15:54
Emberek, mit izgultok ezen az elnökválasztáson? Vegyétek már észre, hogy az amerikai elnöknek egy önálló gondolata nem lehet. Bush még azt is megkérdezte a külügyminiszterétől, hogy kimehet e WC-re. :) És ez halál komoly: http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/4249646.stm
medve
2012. február 05. 12:37
Úgyis Obama nyer. Na mindegy. Amúgy döbbenetes, milyen primitív az elnökválasztási kampány. Félelmetes belegondolni, hogy a világ legnagyobb hatalmáról van szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!